Barcelona
Societat Barcelona 24/11/2022

Els llums de Nadal ja il·luminen la nit de Barcelona

La capital catalana engega la campanya nadalenca amb un espectacle musical a Nou Barris

Pol Mestres Bosch
2 min
Acte inaugural de l'encesa de llums de Nadal a Nou Barris, a Barcelona

BarcelonaUnes 5.000 persones s'han aplegat aquest vespre a la plaça Major de Nous Barris, a Barcelona, per donar el tret de sortida a l'ambient de Nadal a la ciutat amb l’encesa dels llums que cada any decoren carrers, mercats i comerços de la ciutat durant aquesta festivitat. L'acte, aquest any, ha sigut un espectacle de gran format amb música i humor a càrrec de la companyia La Brutal i dirigit per David Selva. Un viatge per la prehistòria, l’Antiga Roma, l’Edat Mitjana i altres etapes històriques per explicar als espectadors la relació dels humans amb la llum al llarg dels segles.

Tot el muntatge ha sigut l'avantsala del moment més esperat, el motiu de la convocatòria, l'encesa oficial dels llums que il·luminaran les nits a tota la ciutat fins al 6 de gener, el dia de Reis. A la plaça Major de Nou Barris hi brillarà un estel daurat envoltat de llums blaves que, de cop, s'ha encès davant l'atenta mirada de petits (i no tan petits) espectadors. Tot plegat, acompanyat de focs artificials, i, com a colofó, la nadala que enguany, i especialment per a l'ocasió, havien preparat el duet Ginestà. "Barcelona és un regal", assegura aquesta composició musical que han interpretat els germans Júlia i Pau Serrasolsas i que ha sigut el punt final de la vetllada.

Acte inaugural de l'encesa de llums de Nadal a Nou Barris, a Barcelona

"Als nens els ha agradat molt l'espectacle, i nosaltres [els pares] també n'hem gaudit. És una bona manera de donar la benvinguda al Nadal", deia la Núria Pérez, mare de dos fills i veïna del barri, un cop acabat tot l'espectacle.

Un passeig pels carrers il·luminats

Persones vinculades a l’Associació de Comerciants han pogut gaudir del primer passeig en un bus turístic pels carrers de Barcelona, ara ja plens de llum, i que a partir de demà estarà obert a tothom.

“Et dona una perspectiva totalment diferent de quan els veus passant amb el cotxe o caminant. Veure els llums de tot Barcelona i sobretot del passeig de Gràcia en aquesta passejada amb el bus és una experiència màgica i molt recomanable”, explica Carlos Ruiz, que ha vingut al Barcelona Christmas Tour acompanyat de la seva dona, Gemma Fernández, i la Joana, la seva filla de 6 anys.

Cada dia de la setmana fins al 30 de desembre es faran dues sortides, una a les 18 h i una a les 20 h, per recórrer alguns dels carrers més emblemàtics de la ciutat. Aquest any Barcelona tindrà més de 104 quilòmetres de vies públiques il·luminades, quatre més que l'any passat. La parella afirma que "per als comerços és un gran punt a favor veure el carrer il·luminat. "Et sents partícip del barri i del moviment nadalenc", afegeixen.

Aquest any els llums estaran encesos una hora menys per estalviar energia. Així, s'encendran a les 17.30 h i fins a les 22 h de diumenge a dijous, i fins a les 23 h els divendres i dissabtes. Durant els dies festius estaran encesos fins a la una de la matinada. D'aquesta manera, es reduiran 42 hores d'enllumenat: es passarà de les 259 dels altres anys a 217, i es calcula que s’estalviarà un 31% de consum energètic.

stats