Barcelona

La remodelació del recinte firal de Montjuïc arrencarà amb una inversió de 290 milions

1 min
Jaume Collboni, Roger Torrent, Pau Relat i Maria Buhigas, aquest dilluns

La renovació dels espais firals de Montjuïc, a Barcelona, prendrà impuls aquest maig amb la convocatòria d'un concurs internacional d'arquitectura per triar els projectes a executar en la primera fase de les obres que arrencaran el 2026 amb un pressupost d'uns 290 milions d'euros.

La primera fase de les obres, que hauran d'estar a punt per a la commemoració d'aquest centenari, el 2029, inclourà la construcció del nou Palau Multifuncional i la transformació del Palau Alfons XIII, que comporta una injecció de més de 215 milions d'euros, així com l'actuació sobre el Palau del Vestit, amb 40 milions, i treballs urbanístics generals per un valor de 35 milions més.

Un concurs dividit en tres lots

El concurs inclourà tres àmbits d'actuació, que van més enllà de les obres previstes en la primera fase dels treballs, i els despatxos que concorrin al concurs podran optar a tots ells o només a algun d'ells.

Un primer àmbit comprèn la renovació i ampliació del Palau 1 i la construcció del nou Palau Multifuncional que s'aixecarà en el lloc on ara es troben els palaus 4 i el de Congressos.

Amb 19.500 m2 d'exposició firal, aquesta nova instal·lació, que es pretén sigui una referència de les tendències actuals de l'arquitectura, constarà de dos pisos i servirà per acollir salons, congressos i esdeveniments corporatius.

Un segon àmbit inclou el disseny del nou Palau de Congressos que se situarà en el lloc on ara s'erigeix l'actual Palau Alfons XIII i que haurà de conservar els seus elements històrics.

El tercer àmbit o lot del concurs preveu la transformació de l'antic Palau del Vestit, integrat ara en el Palau 8, on s'obrirà un 'hub' dedicat a la innovació empresarial i a la recerca per a sectors com l'alimentació, la tecnologia, l'audiovisual o les ciutats intel·ligents.

stats