Barcelona

Les superilles exilien el contenidor marró

El carrer Consell de Cent comença a recuperar la recollida de residus després de les obres, però sense fracció orgànica

2 min
Els nous contenidors de recollida selectiva al carrer Consell de Cent

BarcelonaUn dels canvis que Barcelona va començar a fer, l'any passat, amb el desplegament de la nova contracta de neteja és moure el contenidor marró perquè fos al costat del trio de recollida selectiva –paper, vidre i plàstic– i no aïllat amb el gris. La idea era deixar clar que l'orgànica és una fracció més de la recollida selectiva i intentar millorar-ne els índexs. Però aquest pla tindrà una excepció: els nous carrers pacificats de la superilla de l'Eixample, com Consell de Cent. Aquests dies s'hi estan reinstal·lant progressivament els contenidors que es van retirar per poder fer-hi les obres, molts dels quals s'havien traslladat als carrers transversals. Hi tornen tots... menys els marrons, que no tindran espai en els nous eixos verds. Les superilles no són per als contenidors d'orgànica.

L'Ajuntament considera que aquests carrers, que tenen tant d'ús ciutadà, han de tenir un tractament "especial" i que és millor no sobresaturar-los de contenidors. Que amb els marrons que ja hi ha als carrers transversals n'hi ha prou. Carlos Vázquez, director dels Serveis de Neteja i Gestió de Residus de l'Ajuntament, detalla que en aquests nous carrers pacificats el buidatge de contenidors de recollida selectiva es farà un sol cop al dia. Sempre al matí per impedir que hi irrompin camions de les escombraries en els moments en què hi ha més gent fent vida. Els contenidors blau i groc es buidaran cada dia entre les sis i les set del matí. Els de vidre, dues o tres vegades a la setmana a partir de les nou del matí. I els de resta un cop al dia, en aquest cas, al vespre.

Vázquez també ha reconegut que, durant aquests mesos d'impàs, en què hi ha hagut un reforç de contenidors en carrers transversals, s'ha produït alguna situació complicada, com falta de capacitat o queixes de veïns que es trobaven molts més contenidors a prop de casa. I que això és el que ara "es reendreça".

Capacitat de recollida

Si la superilla de l'Eixample estrenava, la setmana passada, les marques metàl·liques a terra per delimitar els límits a les terrasses, aquests dies recupera els seus contenidors. En una primera fase, s'actua sobre el tram de Consell de Cent que va de Vilamarí a Borrell, on s'estan col·locant 15 contenidors de recollida selectiva i 14 dels grisos. I això permet, segons l'Ajuntament, recuperar la capacitat de recollida de residus que hi havia a la zona abans de les obres. Les següents fases de col·locació de contenidors es faran ja al setembre perquè el consistori acompanya el desplegament amb un equip d'informadors enfocat, sobretot, a explicar als comerços que llencin el cartó al circuit comercial i no al contenidor blau i per monitoritzar si calen reforços en algun punt o si tot funciona com toca.

stats