Barcelona
Societat Barcelona 06/09/2023

Trias posposa el seu adeu a l'Ajuntament: "M'hi estaré un temps més"

L'exalcalde, per al qual no hi ha un relleu clar al consistori, havia dit que marxaria entre setembre i octubre després que Collboni li arrabassés la vara

ARA
2 min
L'exalcalde i candidat de Junts, Xavier Trias, aquest vespre al sopar de la federació del partit

BarcelonaXavier Trias posa el fre de mà i, de moment, no abandonarà l'Ajuntament de Barcelona a l'octubre, tal com havia assegurat en un primer moment. L'exalcalde de la ciutat i ara cap de files de TriasxBCN, a qui el PSC va arrabassar l'alcaldia a l'últim moment, ha explicat en una entrevista a Ràdio 4 que es quedarà "un temps més per consolidar l’estructura del grup municipal" i esperar que la situació política estigui "més calmada".

Després del pacte entre el PSC, els comuns i el PP que li va barrar el pas per tornar a agafar la vara d'alcalde, Trias havia deixat clar que no es quedaria a l'oposició. "Dependrà de mi decidir quan ho faig, però és lògic que al setembre o a l’octubre marxi", havia dit en una entrevista a Betevé a finals de juny. "El que és segur és que no em menjaré els torrons a l’Ajuntament de Barcelona", va dir. Ara, per contra, es limita a marcar-se l'any que ve com a espai temporal per deixar l'escó. "Me n'aniré quan la política estigui calmada", ha reiterat.

L'exalcalde ha admès que la seva decisió de posposar l'adeu al consistori ha estat condicionada pel seu entorn: "Tantíssima gent em demana que m’hi estigui un temps més, i ho faré". En el rerefons de tot plegat hi ha, entre d'altres, el fet que ara mateix no existeix un relleu clar per al lideratge del seu grup a l'Ajuntament. I també que aquesta qüestió suposarà obrir un debat intern gran en el si de Junts. Cal no oblidar que Trias representa l'àrea més pragmàtica de l'espai postconvergent, precisament la que més reivindica l'esperit de CDC. De fet, va ser el primer a defensar que no es podia dir no d'entrada al PSOE en relació amb la investidura de Pedro Sánchez.

En la mateixa entrevista a Ràdio 4, Trias no ha volgut descartar que Junts acabi entrant al govern de la ciutat, però ha considerat que això té "poc sentit". Entre d'altres, ha dit, perquè el PSC no para de "coquetejar" amb Ada Colau i els comuns. Alhora, però, ha celebrat que l'alcalde, el socialista Jaume Collboni –amb qui ha dit que manté una "bona relació personal" tot i la "mala jugada" que li ha fet– fitxi perfils com el de Santi Vila, que des del juliol presideix un comitè assessor en matèria de grans infraestructures.

stats