Societat 03/09/2014

L'Ajuntament de Barcelona duplicarà el número d'inspectors de pisos turístics il·legals

Recasens ha demanat a la Generalitat la modificació de la taxa turística per poder destinar recursos no només a la promoció turística sinó també a compensar els costos derivats del turisme

Núria Martínez
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona dupliarà a partir de la tardor el número d'inspectors de pisos turístics il·legals, i passaran de 60 a 120 agents. Així ho han anunciat aquest dimecres els tinents d'alcalde Sònia Recasens i Antoni Vives, en la sessió conjunta de les comissions municipals d'Economia i Hàbitat Urbà per abordar les mobilitzacions veïnals de la Barceloneta contra el turisme incívic.

A més, han insistit en la intenció de fer cobrar les multes als turistes. En la comissió, el govern municipal ha presentat un nou paquet de mesures, que han assegurat "es mantindrà el temps que calgui".

El pla d'inspecció especial s'estendrà no només a la Barceloneta, sinó als altres barris que pateixen la concentració. Vives ha reivindicat que "no pot ser que sigui molt senzill obrir un pis turístic i, en canvi, molt complicat tancar-lo" i ha instat a explorar "noves mesures dins dels límits de la normativa actual". Recasens ha instat a la modificació de la taxa turística de la Generalitat per poder destinar recursos no només a la promoció turística sinó a compensar els costos derivats del turisme.

Entre d'altres mesures, Recasens ha anunciat que a partir de l'1 de novembre els autobusos ja no podran aparcar a la plaça Ramon Berenguer i hauran de fer-ho al Moll de la Fusta, al passeig Lluís Companys, a plaça Catalunya i al consulat de Mar.

Tots els partits de l'oposició han coincidit a dir que aquestes mesures arriben "tard" i han denunciat que "són insuficients".

stats