Societat 03/09/2015

Bellaterra decidirà en una consulta si vol convertir-se en un municipi

Els habitants de l'entitat municipal descentralitzada ho decidiran els dies 10, 11, 14 i 15 de setembre

Europa Press
1 min
Les nuvolades vistes des de Bellaterra (23/07/2015) // Jaume Cusidó

BellaterraL'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Bellaterra votarà els dies 10, 11, 14 i 15 de setembre si vol convertir-se en un nou municipi de Catalunya, que seria el número 949 del Principat.

El ple del mes juny a Bellaterra va decidir per unanimitat impulsar un procés participatiu per saber l'opinió dels veïns abans de presentar un expedient de segregació de Cerdanyola del Vallès –municipi al qual pertany– al Parlament de Catalunya, segons ha informat aquest dijous l'EMD en un comunicat. Aquesta votació té el beneplàcit del plenari de Cerdanyola i és emparada per la llei 10/2014, que fa referència a les consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana.

La pregunta que els veïns de la població vallesana hauran de respondre és: "Vol que Bellaterra es converteixi en un municipi?", i s'oferiran tres opcions de resposta: 'sí', 'no' i 'altres'; en aquest últim espai podran escriure propostes o idees noves sobre el futur del poble. Així, Bellaterra té la possibilitat de convertir-se en el primer municipi després d'haver-ho consultat legalment als seus habitants. En cas de guanyar el 'sí', el Parlament hauria d'elaborar una normativa, un procediment que ja ha fet amb els municipis de Medinyà (Gironès) i la Canonja (Tarragonès); en cas contrari, seguiria sent l'òrgan gestor d'una Bellaterra entesa com a municipi d'aquí, a Cerdanyola.

stats