Societat 14/08/2015

Bolquen 13 vagons de potassa d'un comboi de mercaderies a Santpedor

Una part de la càrrega bolcada ha anat a parar a la séquia de Manresa, que abasteix d'aigua de boca la capital del Bages, però l'aigua contaminada ja ha estat desviada per tractar-la, sense perill per a la població

Acn
1 min
El tren que ha descarrilat a Santpedor / @plsantpedor

SantpedorTretze vagons d'un comboi de 20 carregats de potassa de l'empresa Iberpotash han bolcat aquest divendres a la línia ferroviària de mercaderies que uneix el Bages amb el port de Barcelona. Els fets han tingut lloc cap a un quart de cinc de la tarda dins el terme municipal de Santpedor (Bages) i cap dels dos maquinistes, els únics ocupants del tren, ha resultat ferit.

Cada vagó transportava 44.700 quilos de sal procedent de Sallent, i a un d'aquests vagons se li ha abocat la càrrega a la séquia de Manresa, un canal d'aigua que abasteix la capital del Bages per al consum humà. Calculen que al canal hi han anat a parar uns 40.000 quilos. Segons ha informat Protecció Civil, l'aigua de boca de Manresa no ha resultat afectada per la sal del comboi ferroviari bolcat. El cos d'emergències ha indicat que l'aigua de la séquia que ha resultat contaminada per la bolcada s'ha desviat a la depuradora.

Tant els trens com la línia pertanyen a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que al costat de l'empresa Iberpotash faran front a la recuperació de la infraestructura. Al lloc dels fets hi ha dotacions de diversos cossos de seguretat com ara Bombers, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals o Policia Local de Santpedor.

stats