Societat 10/09/2021

Un bomber mort i més de 5.000 hectàrees cremades en un incendi provocat a Màlaga

El foc ha obligat a desallotjar més de mil persones i unes altres mil estan confinades

Ara
2 min
L'incendi de Sierra Bermeja, a Màlaga, ha mobilitzat a més de 500 professionals per les tasques d'extinció

BarcelonaDijous a la nit va morir un bomber forestal treballant en l’extinció de l'incendi que ja ha cremat més de 5.000 hectàrees i ha obligat a desallotjar més de mil persones a Sierra Bermeja, a Màlaga, segons Europa Press. El president andalús, Juanma Moreno, ha declarat aquest divendres que hi ha “indicis bastant clars” que porten a pensar que el foc ha sigut provocat.

Més de mil persones han sigut desallotjades de sis urbanitzacions. Divendres a la tarda unes mil persones més van ser confinades als municipis de Genalguacil i Jubrique per la formació de dos núvols de fum que poden contenir partícules de foc. Els serveis d'emergència han mobilitzat més de 500 professionals per controlar-lo.

L’incendi es va iniciar la matinada de dijous en dos punts diferents de la serra. Un dels focus estava situat en una zona escarpada i hi havia la previsió de forts vents. Per a Moreno això són "massa casualitats”. Ha explicat que se sap que durant la nit no poden actuar els mitjans aeris, que en les zones escarpades no hi poden entrar vehicles autobomba i que la previsió de vent era de 45 km/h per a l’endemà, segons apunta Efe.

Moreno s’ha mostrat bel·ligerant contra els que han provocat l’incendi. Ha demanat a la policia que, si es confirma que ha sigut provocat, faci tot el possible per “caçar aquests assassins”. “Si hi ha un piròman, o diversos, anirem darrere seu”, ha amenaçat, i ha afegit que “qualsevol canalla que s’acosti a la muntanya” per danyar-la “trobarà contundència i determinació” per portar-lo als tribunals.

Aquest divendres la junta ha activat el nivell 2 del Pla d’Emergències per Incendis Forestals d'Andalusia. Així es permet que s’hi incorporin mitjans extraordinaris estatals.

stats