Societat 05/01/2019

Una dona de 67 anys mor en l'incendi d'un habitatge en un edifici de deu plantes a la Llagosta

Buch assegura que els primers bombers han trigat nou minuts a arribar a l'edifici on s'ha declarat el foc

Ara
2 min
Una ambulància i un camió dels Bombers a l'entrada de l'edifici on una dona ha mort en un incendi, a La Llagosta

BarcelonaUna dona de 67 anys ha mort i dues persones més han resultat ferides per intoxicació de fum aquest dissabte a la tarda en un incendi en un habitatge en un bloc de deu plantes a la Llagosta, al Vallès Oriental, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc ha començat al voltant de dos quarts de tres de la tarda a l'edifici situat a la plaça Catalunya, número 5, de la localitat. Les flames han calcinat un dels pisos de la cinquena planta. Fins al lloc s'han desplaçat nou dotacions dels Bombers. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat que els primers efectius han trigat nou minuts a arribar a l'edifici on s'ha declarat el foc.

El sinistre s'ha produït hores després que tres persones més perdessin la vida en un incendi en un bloc de deu plantes al barri de Sant Roc de Badalona. El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha desplaçat fins a la Llagosta després de visitar la localitat barcelonina per fer seguiment i donar suport als equips d’emergències.

També ha acudit a la localitat vallesana el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. En una atenció a la premsa, ha apuntat que el seu departament i l'Ajuntament de la Llagosta treballen juntament per proporcionar ubicació temporal per a les persones evacuades i que no poder tornar a casa seva de moment. L'alcalde de la població, Óscar Sierra, ha confirmat que s'ha posat a disposició de tots els veïns afectats que no puguin allotjar-se a casa de familiars o amics una habitació d'hotel fins dilluns, quan s'activaran els protocols dels serveis socials. L'ajuntament vallesà ha decidit anul·lar els actes institucionals per l'arribada dels Reis d'Orient, tot i que ha mantingut la Cavalcada, i ha decretat un dia de dol oficial.

El bloc de la Llagosta té deu plantes amb quatre habitatges cada una. L’incendi ha cremat totalment un dels pisos de la cinquena planta de l’edifici. Quan han accedit a l’interior de l’edifici, els Bombers han localitzat sense vida una dona de 67 anys a l’escala, entre la sisena i la setena planta. A causa de l'incendi dues persones més han hagut de ser ateses pel fum. Una d'elles és un agent de la Policia Local que ha hagut de ser traslladat a l'Hospital de Mollet, mentre que l'altre ha estat atès 'in situ'.

stats