Societat 04/08/2016

Un dels bombers ingressats per botulisme surt de l'UCI

La persona intoxicada passarà a planta, i el seu company continuarà a la unitat de cures intensives

Ara
1 min
Façana de l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona

BarcelonaUn dels dos bombers que van ser ingressats arran d'una intoxicació per botulisme ha sortit aquest dijous de la unitat de cures intensives (UCI). L'home, que va consumir unes mongetes amb una toxina botulínica, es troba ara ingressat a planta a l'Hospital Josep Trueta de Girona, però el seu company segueix a l'UCI, segons l'ACN.

La intoxicació es remunta a finals de juny, quan nou persones van compartir un dinar casolà mentre estaven de guàrdia al Parc de Bombers de Palafrugell, encara que només dues en van desenvolupar els símptomes: malestar general, vòmits, visió doble, dificultats per parlar i sensibilitat a la llum.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya va retirar, aleshores, milers d'envasos de mongeta blanca cuita i bacallà esqueixat dessalat de forma preventiva, i amb l'objectiu de buscar l'origen de la intoxicació. A més, Bonpreu –marca de les mongetes– va retirar dels seus magatzems i botigues els lots de mongetes i bacallà afectats, i va recomanar als clients retornar els productes que haguessin adquirit l'últim mes i es va comprometre a reemborsar-ne el preu.

Infecció estranya però greu

El botulisme és una infecció poc freqüent però de conseqüències greus, i s'associa tradicionalment al consum de conserves casolanes, carns curades o fermentades, o peix amb tractaments lleus de conservació, entre altres productes. Abans dels dos bombers, cal remuntar-se fins a l'any 2011 per trobar l'últim cas a Catalunya, quan es van intoxicar cinc membres d'una mateixa família.

stats