Societat 14/08/2012

Estabilitzat l'incendi de Valldavià, al Baix Empordà

Una seixantena de dotacions terrestres i aèries continuen treballant per extingir el foc, que s'ha declarat en una zona boscosa de muntanya a Vilopriu i ha obligat a desallotjar el nucli de Valldavià

Acn
1 min
L'incendi que s'ha declarat aquest dimarts al migdia a Vilopriu / ACN

GironaEls bombers han estabilitzat a les 17.01 hores el foc de vegetació forestal que s'ha declarat aquest dimarts al migdia a Vilopriu, al Baix Empordà, concretament a la zona coneguda com el Puig de Valldavià. Les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals indiquen que el foc ha cremat una superfície d'entre 10 i 12 hectàrees.

Cinquanta-sis dotacions terrestres i sis d'aèries dels Bombers de la Generalitat continuen treballant en l'extinció de l'incendi, ajudats per maquinària pesant, setze patrulles dels Mossos d'Esquadra i diversos vehicles de les agrupacions de defensa forestal de l'Alt i el Baix Empordà, quatre patrulles del Cos d'Agents Rurals i tres unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els canvis de vent que s'han produït a la zona han propiciat que apareguessin focus secundaris, cosa que en alguns moments ha dificultat les tasques d'extinció, segons informen els bombers.

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat el nucli de Valldavià, al terme municipal de Vilopriu. Tot i que Valldavià té censades 42 persones, en el moment del desallotjament, cap a dos quarts de tres de la tarda, n'hi havia 8, que han marxat amb cotxes particulars. També s'ha procedit al desallotjament de la piscina municipal per tal de garantir l'operativitat dels mitjans aeris, segons informacions dels Mossos. A hores d'ara continua el desallotjament preventiu.

El foc també obliga a tallar en els dos sentits les carreteres GI-631 –que enllaça Vilopriu i Valldavià– entre els quilòmetres 6 i 3 i GIV-6232 entre Vilopriu i Camallera, segons el Servei Català de Trànsit.

D'altra banda, continua vigent l'avís de prealerta del pla Infocat emès per la direcció general de Protecció Civil per risc d'incendi forestal a 11 comarques, entre elles el Baix Empordà. Està previst que es mantingui fins a la mitjanit.

stats