Societat 07/04/2015

La Boqueria prohibirà l'entrada de grups guiats divendres i dissabte al matí

La mesura anunciada al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona limita l'entrada al mercat als grups de més de 15 persones

Núria Martínez
1 min
El mercat de la Boqueria s'omple de grups de turistes guiats cada dia / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl mercat de la Boqueria prohibirà l'entrada de grups guiats de més de 15 persones els matins dels divendres i dels dissabtes. Així ho publicava el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona dijous passat, que detallava que durant els altres dies de la setmana podran seguir-hi accedint. La mesura presa per l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona -que ja es va dur a terme aquest cap de setmana- s'aplicarà tots els divendres i els dissabtes de l'any des de l'horari d'obertura del mercat fins les 15 hores. Els vigilants de seguretat del mercat seran els encarregats de controlar que no hi entrin, i en cas que ho facin, de fer-los fora.

"En cap cas es tracta de fer fora els turistes del mercat, sinó que el que pretenem és que no ens taponin els passadissos i dificultin la venda", ha explicat a l'ARA el gerent de la Boqueria, Òscar Ubide. El passat juliol, l'Associació de Comerciants de la Boqueria va exigir a l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona la regulació de l'entrada d'aquests grups al mercat perquè considerava que impedia als paradistes vendre amb normalitat. Des de llavors, el gerent de la Boqueria ha mantingut converses amb l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i assegura que des d'un inici es van comprometre a prendre mesures al respecte.

stats