Societat 16/10/2014

Brussel·les torna a amenaçar de denunciar l'Estat per la contaminació a les comarques de Barcelona

Espanya té dos mesos per aplicar la legislació comunitària en matèria ambiental o serà denunciada al Tribunal de Justícia de la Unió Europa

Acn
1 min

Brussel·lesNi Espanya ni Grècia estan protegint els seus ciutadans de l'exposició a la pols fina, que pot causar asma, problemes cardiovasculars i càncer de pulmó. Barcelona i les comarques del Vallès i del Baix Llobregat són algunes de les zones amb més contaminació atmosfèrica, juntament amb altres indrets de l'Estat com Astúries o Andalusia. La Comissió insta Espanya, en un nou dictamen motivat, a reduir les emissions industrials, les de vehicles i les dels sistemes de climatització domèstica, que originen aquestes partícules contaminants i nocives per la salut, com ja hauria d'haver fet des del 2005, per tal de complir amb la normativa comunitària.

La Comissió Europea ha donat dos mesos a l'Estat per resoldre les infraccions que ha comès en matèria mediambiental i aplicar les corresponents directives comunitàries. En cas contrari, l'Estat serà denunciat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). La Comissió ha pres 138 decisions contra diversos estats membres, inclosos 39 dictàmens motivats i 11 recursos al TJUE.

stats