Vols saber com està avui la platja on vols anar? Busca-la aquí

Estat de les platges en actualització permanent, amb dades facilitades per Protecció Civil

El visor de platges que teniu en aquesta pàgina, facilitat per Protecció Civil de la Generalitat, difon l’estat de les platges en temps real, de manera que facilita als banyistes escollir platges amb servei de socorrisme i poder saber quina bandera hi oneja en cada moment, a més d’incloure informació dels serveis que hi ha a la platja.

També incorpora un servei de previsió de presència de meduses a cada municipi. Fruit de la col·laboració de la direcció general de Protecció Civil amb l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) en el projecte Jellyrisk, es disposa d’una previsió de 24-48 hores sobre la possible presència de meduses al litoral.

En cas que hi hagi meduses en alguna platja, l’usuari, clicant sobre la icona amb la silueta d’una medusa, podrà tenir tota la informació sobre el tipus de medusa de què es tracta, quines característiques té i com actuar si hi tenim contacte.

El visior de platges incorpora tota la informació dels serveis de què disposa una platja (dutxes, banys, tipus de sorra, pendent d'entrada, activitats esportives, recursos de lleure, pàrquings, etcètera) accessibles en tan sols un clic, i també l’itinerari més senzill per arribar des del punt on ens trobem fins a la platja que hem seleccionat.

També indica les platges que no disposen de servei de socorrista. Cal recordar que els serveis de vigilància i socorrisme a les platges és una competència municipal.

A més, el visor inclou la possibilitat de compartir la informació a les xarxes socials. En aquest sentit, el Twitter @emergenciescat de Protecció Civil de la Generalitat és present a cada fitxa de platja amb el darrer consell de seguretat piulat amb l’etiqueta #platjasegura.

Més continguts de