Societat 13/06/2018

Busquen una avioneta desapareguda amb un pilot a Mallorca

Es tracta d'un vehicle d'extinció d'incendis de la conselleria de Medi Ambient de les Balears

Europa Press
2 min
L'avioneta de l'accident a l'aeròdrom d'Empuriabrava / ACN

MadridUna avioneta d'extinció d'incendis de la conselleria de Medi Ambient de les Balears amb un pilot a bord va desaparèixer a última hora d'ahir a la zona de la serra de Tramuntana, al nord-oest de l'illa de Mallorca, segons han informat a Europa Press fonts del 112 de les Illes Balears. Es tracta d'una petita avioneta de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) on hi viatjava únicament el pilot i que realitzava un exercici de vigilància antiincendis a la zona.

La Central de Coordinació d'Incendis Forestals va contactar amb el pilot per última vegada cap a les 18.08 hores d'ahir, quan sobrevolava la zona de la cala de Sant Vicenç, a Pollença. L'aeronau no va arribar a l'aeròdrom de Son Bonet a l'hora prevista després del vol de reconeixement d'una hora de durada.

Tampoc s'hi va poder establir comunicació per ràdio o mòbil, de manera que es va establir un dispositiu de recerca que està sent coordinat per l'exèrcit de l'aire. Es tracta d'una zona molt escarpada i de difícil accés que dificulta el rastreig per terra.

En un primer moment es van activar dos helicòpters i una avioneta de la conselleria de Medi Ambient, un helicòpter de la Guàrdia Civil i un avió i un helicòpter de l'exèrcit de l'aire. A última hora de la nit sobrevolaven la zona un helicòpter Super Puma que va arribar des de San Javier (Múrcia) i un avió D.4 VIGMA desplaçat des de Getafe (Madrid), tots dos de l'exèrcit de l'aire, dotats amb visió nocturna per facilitar les tasques de cerca.

Està previst que a primera hora del matí d'aquest dimecres s'afegeixin a les tasques de recerca fins a quatre mitjans aeris de la conselleria de Medi Ambient. A més, també s'hi desplaçarà un altre avió de l'exèrcit de l'aire provinent de Saragossa.

stats