Successos
Societat 09/09/2021

Suspenen la recerca d'una noia desapareguda al mar a Barcelona

Un ciutadà va alertar que la noia havia entrat a l'aigua i no n'havia sortit

Ara
2 min
Efectius de Salvament Marítim i dels Bombers de Barcelona participant en la recerca de la dona que s'ha acabat suspenent

BarcelonaDesprés de disset hores de recerca intensa per mar i aire, els efectius de salvament han suspès la recerca d'una noia que hauria desaparegut dimecres a la nit al mar a Barcelona. Un ciutadà va donar l'alerta que feia hores que havia vist la dona entrant a l'aigua a la platja de la Nova Icària però les seves pertinences continuaven encara a la sorra. Després d'hores buscant sense resultat la dona o alguna evidència del que li podria haver passat, Salvament Marítim ha decidit suspendre el dispositiu.

Fonts consultades de l'organisme expliquen que el motiu d'abandonar la recerca és que durant totes aquestes hores no s'ha rebut cap denúncia sobre la desaparició d'una persona a la zona.

El testimoni que va alertar de la desaparició va trucar al telèfon d'emergències 112 cap a dos quarts de nou del vespre. Va comunicar que hores abans havia vist una dona entrant a l'aigua a la platja de la Nova Icària, però que no l'havia vist sortir i que la roba i els objectes que portava continuaven a la platja abandonats.

Dimecres a la nit es va activar un dispositiu amb efectius de Salvament Marítim, Mossos d'Esquadra, Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana que encara continuava aquest matí. L'estat de la mar, molt remoguda i amb forts corrents, ha dificultat els treballs de recerca.

Un banyista a la platja de la Nova Icària amb una embarcació dels Bombers de Barcelona que participava en la recerca al fons.

Poc després de dos quarts de dues del migdia l'operatiu s'ha començat a replegar. Les embarcacions que estaven a la zona han marxat i a peu de platja també s'ha desmuntat la carpa habilitada pels Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana per seguir des de terra els treballs de recerca.

La carpa d'emergències de l'Ajuntament de Barcelona que s'ha habilitat per seguir el dispositiu de recerca.

La manca d'evidències sobre la desaparició, doncs, ha portat els cossos de salvament a abandonar la recerca, després de disset hores pentinant la zona sense resultats. Fonts policials també han confirmat a l'ARA que als Mossos d'Esquadra no els consta cap denúncia per una desaparició.

stats