Societat 30/08/2017

Busquen pistes del cas de Susqueda al cotxe dels desapareguts

Interior descarta que el vehicle caigués per accident al pantà. La propietària d'un restaurant de la zona explica que els va donar indicacions per arribar a l'embassament i que els va veure "alegres i tranquils"

Sílvia Barroso
2 min

BarcelonaUna inspecció a fons del cotxe de la parella del Maresme desapareguda des de fa una setmana podria ser clau en la investigació dels Mossos d’Esquadra per intentar aclarir què els ha passat a Marc Hernández, de 23 anys, d'Arenys de Munt, i Paula Mas, de 21 anys, de Cabrils. La policia científica ja té l’Opel Zafira a la comissaria de Santa Coloma de Farners amb què viatjaven, on els investigadors podran processar-lo per mirar de trobar-hi empremtes, cabells i altres possibles restes biològiques. L’operació per treure el cotxe del pantà de Susqueda i transportar-lo ha sigut complicada i llarga, i avui encara no se n’havia pogut fer l’examen detallat.

Ara per ara, i mentre continua la recerca aquàtica dels joves a l’embassament però també la investigació per localitzar-los en cas que vagin fugir, hi ha poques pistes més. Al vehicle es van trobar efectes personals dels dos joves i un matalàs col·locat a la part del darrere del monovolum, que tenia els seients del pilot i el copilot tirats endavant per deixar espai per dormir.

Algú va empènyer el cotxe

També es va trobar una pedra prop dels pedals, tot i que els Mossos asseguren que no hi ha manera de saber si hi va entrar casualment o si algú l’hi va posar expressament per prémer l’accelerador i fer caure el vehicle a l’aigua. El que descarten, segons ha dit avui mateix el conseller d’Interior, Joaquim Forn, és que el cotxe caigués accidentalment a l’embassament: algú el va empènyer d’alguna manera.

Paral·lelament, la difusió d’una foto recent de la parella ha fet que la policia hagi rebut força trucades de gent que diu que els ha vist. Són informacions que la policia comprovarà. També hi ha ciutadans que diuen que van sentir trets a la zona de Susqueda dijous, però era dia de cacera i podria no voler dir res.

Dijous estaven "alegres i tranquils"

La propietària d’un restaurant de la zona anomenat La Parada, Simona Benkova, ha explicat a l’ACN que dijous passat la parella es va aturar al seu local de camí cap al pantà i que li van demanar indicacions per arribar-hi. Els va veure “molt alegres i tranquils”.

Simona Benkova, que regenta el restaurant La Parada a prop de Susqueda, mostra les fotos que van distribuir els familiars de la parella desapareguda del Maresme, als quals va atendre dijous, l'última dia que van ser vistos.
stats