Societat 17/07/2012

Una massa d'aire càlid farà pujar 5 graus les temperatures en 48 hores

Avui els termòmetres ja s'enfilaran més que ahir i demà se superaran els 35 graus a l'interior. La calor serà de ple estiu sense arribar a rècords ni valors extrems

Miquel Bernis
1 min
Lliçà de Vall aquest matí // Enric Navarrete

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Aquest matí la fresca encara era molt notable, i a força comarques interiors de Girona i de la Catalunya Central s'ha baixat dels 15 graus de matinada: a Vic el dia ha començat amb 13 graus, a Olot amb 14, a Berga i a Cervera amb 15, i a Girona i a Lleida amb 16. Al Pirineu s'ha baixat fins i tot dels 10 graus a les valls, però la tònica de cara a les pròximes hores serà de clar ascens. Avui farà més calor que ahir, les temperatures ja pujaran dos o tres graus, i demà es confirmarà l'ascens i la calor serà intensa. Si ahir amb prou feines es va arribar als 30 graus allà on el termòmetre va pujar més, demà tot fa pensar que a l'interior se superaran els 35 a primera hora de la tarda. La calor anirà acompanyada d'un cel serè a tot arreu, aquest matí els núvols baixos dels últims dies ja han pràcticament desaparegut, i bona part de la setmana serà de sol a tot arreu.

Atents, però, perquè una vegada més el pròxim canvi de temps s'entreveu, per ara, en cap de setmana: els mapes del temps diuen que diumenge ens podria creuar una nova zona d'inestabilitat que faria caure xàfecs i tronades a moltes comarques i reduiria clarament la calor. Caldrà seguir-ho els pròxims dies. Per ara, com a mínim fins dissabte, la dinàmica sembla clara: sol i una calor intensa sense valor extrems.

A 'www.ara.cat/meteo' hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats