Societat 04/11/2013

'Un món d'oportunitats': Estudiar, treballar i fer voluntariat a l'estranger

Amb el lema 'De BCN al món!', es tracta d'una campanya que inclou 13 tallers informatius gratuïts que permetran als joves marxar ben preparats a tot un seguit de destinacions internacionals

Ara
1 min
A LA RECERCA D'UN FUTUR MILLOR El degoteig de catalans que marxen fora a buscar feina és constant i el fenomen migratori no és només juvenil,  també hi ha una emigració familiar. Un 23,8% dels residents catalans a l'estranger són menors de 16 anys.

BarcelonaEl dimarts 5 de novembre s'inaugura la campanya 'Un món d'oportunitats', una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona enfocada a aquells joves que decideixen anar a estudiar, treballar o fer voluntariat a l'estranger. Amb el lema 'De BCN al món!', la campanya inclou 13 tallers informatius en que s'abordaran qüestions i recursos que permetran als joves marxar ben preparats i així evitar imprevistos o falses expectatives.

Es tractaran en profunditat els recursos disponibles a diferents països, com beques, borses laborals o homologació d'estudis, i es donarà informació pràctica per viure-hi (visats, condicions de vida, allotjament, cursos d'idiomes...).

A càrrec d'experts en mobilitat, la iniciativa compta amb la col·laboració d'ambaixades, consolats, delegacions i entitats representatives d'Alemanya, Brasil, Regne Unit, França, Canadà, Quebec, Japó, Xile, Argentina, Austràlia, Estats Units, Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia.

Les activitats, d'entrada gratuïta, tindran lloc als Punts d'Informació Juvenil (PIJ) de Barcelona. Per assistir-hi cal inscriure's prèviament contactant amb el PIJ corresponent. A més a més, es retransmetran en directe via streaming.

stats