Societat 04/08/2016

Can Vies: Una dotzena de mossos, a una passa del judici

Dos jutges de Barcelona han tancat les investigacions contra els agents per presumptes lesions a diversos manifestants

Europa Press
2 min
Els membres de Can Vies calculen que la reconstrucció del casal s’acabarà després de l’estiu.

BarcelonaDos jutges de Barcelona han deixat a una passa del judici una dotzena d'agents dels Mossos d'Esquadra per les presumptes lesions a diversos manifestants durant les jornades d'aldarulls en les concentracions contra el desallotjament del centre 'okupa' de Can Vies, el 27 i 28 de maig del 2014.

En una resolució a la qual ha tingut accés Europa Press, una magistrada ha processat cinc agents per suposats cops a tres manifestants que s'havien refugiat en un portal de la plaça de Sants per esperar que la situació es calmés, durant la manifestació del 27 de maig.

La jutge arriba a la conclusió que els mossos haurien actuat "de comú acord i amb la intenció de lesionar la integritat física dels agredits". A un dels denunciats l'haurien colpejat "de manera contundent" al cap, el braç, l'espatlla i el tòrax, mentre que a un altre l'haurien agredit després que fes fotos amb el mòbil. La magistrada ha arxivat la causa contra tres agents més perquè creu que no hi ha proves que participessin en els fets.

Un altre magistrat ja havia deixat prop del banc dels acusats set mossos més per les presumptes lesions a tres joves més durant els incidents que es van produir la nit del 28 de maig, i ara l'Audiència de Barcelona ha confirmat que "hi ha indicis suficients" que haurien lesionat els nois provocant-los diverses contusions.

Aquest cas prové d'una denúncia de tres manifestants condemnats a una pena mínima de presó per muntar barricades al carrer i, en un dels casos, per lesionar un dels agents d'una pedrada. En tots dos casos, els jutges han tancat les investigacions i han instat les parts a presentar els seus escrits d'acusació perquè demanin l'obertura del judici o l'arxiu del cas contra els agents.

stats