Societat 27/06/2017

El capellà homòfob de l'Hospitalet, a punt quedar-se sense parròquia al setembre

L'arquebisbat remodelarà l'església i ja li ha comunicat que no continuarà

Ara
2 min
El capellà legionari de l’Hospitalet carrega ara contra els bisbes catalans per donar suport el referèndum

BarcelonaEl polèmic rector de l'església Immaculada Concepció de l'Hospitalet de Llobregat, Custodio Ballester, podria quedar-se sense parròquia el mes de setembre vinent en la remodelació de la diòcesi que està preparant l'arquebisbe Juan José Omella.

Segons han informat a Efe fonts eclesiàstiques, l'arquebisbe Omella, que demà serà nomenat cardenal pel papa Francesc, ja ha avisat diverses vegades al sacerdot sobre les seves expressions poc respectuoses i polititzades, i li hauria comunicat que ja que no compta amb ell en la pròxima remodelació de responsabilitats a les parròquies.

El capellà ha desfermat aquest cap de setmana una nova polèmica per una homilia en una missa en la qual va afirmar que l'homosexualitat és un "pecat gravíssim".

L'Observatori contra l'Homofòbia i l'Ajuntament de l'Hospitalet han expressat el seu rebuig a la missa del controvertit rector, que algun assistent ha penjat a YouTube amb un text de denúncia.

Ballester ja va ser objecte de nombroses crítiques i queixes a l'arquebisbat el mes de novembre passat per dedicar una missa a la División Azul.

"No volem LGTBfòbia a l'Hospitalet. Actituds com aquesta fomenten comportaments d'odi", ha publicat l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, a través de Twiter.

En aquesta ocasió, el capellà ha assegurat que el món està "podrit i pervertit", i que si els capellans no diuen la veritat, la societat acabarà pensant que "això de ser gai està bé, que és guai".

"Segueix sent pecat, ser homosexual, per molt que ho promoguin els poders públics", va sostenir en la missa Ballester, que va carregar contra les lleis antihomofòbia perquè "porten cap a una dictadura en la qual no es pot discrepar".

En aquest sentit, també va avisar que un dia els Mossos d'Esquadra "detindran i enviaran a l'exili els capellans que diuen la veritat".

El motiu de la missa va ser la celebració del Dia de l'Orgull Gai, sobre el qual va dir que "aquesta setmana els homosexuals mostraran a Madrid les seves vergonyes públicament, i el cap de setmana, vindran a fer-ho també a Barcelona".

En més d'una ocasió, el consistori, veïns i entitats municipals han demanat la destitució d'aquest capellà pels seus discursos, i fins i tot dins el mateix col·lectiu de capellans, alguns han expressat internament el seu malestar amb les posicions radicals d'aquest sacerdot.

Fonts eclesiàstiques han reconegut a Efe que el rector "desobeeix reiteradament" les ordres que rep de l'arquebisbat perquè moderi les seves opinions i no faci arengues polítiques des del púlpit.

Aquesta desobediència i el malestar que les seves opinions causen a l'arquebisbe, d'un tarannà més obert i pròxim a les tesis del papa Francesc, faran que, probablement, Custodio Ballester sigui apartat de la parròquia que ocupa actualment en la pròxima remodelació d'esglésies que prepara Omella, han explicat a Efe fonts eclesials.

stats