TRIBUNALS
Societat 16/11/2012

El capità del 'Prestige' diu que la càrrega s'hauria pogut transvasar

Ara
1 min

BARCELONA.Apostolos Mangouras, capità del Prestige quan es va enfonsar, va assegurar ahir durant el judici pels danys contra el medi ambient que la càrrega s'hauria pogut transvasar a un altre vaixell. Mangouras va defensar que, un cop corregida l'escora inicial, d'entre 25 i 30 graus, el vaixell "podria haver estat remolcat a una zona abrigada i la càrrega s'hauria pogut transvasar a una nau més petita".

L'endemà que el capità enviés el senyal de socors perquè el vaixell era a la deriva amb una fissura en un dels tancs, les autoritats espanyoles van decidir allunyar-lo de la costa. "Va ser la pitjor decisió possible", va assegurar ahir Mangouras. "No vam estabilitzar el vaixell perquè després el portessin a l'oceà", va lamentar.

El fiscal especial de medi ambient de Galícia demana per al capità una pena de 12 anys de presó per atemptat contra el medi ambient, danys i desobediència. El macrojudici pels danys causats en el vessament de més de 66.000 tones de fuel pesant per l'enfonsament del Prestige va començar el 16 d'octubre a la Corunya. El ministeri fiscal reclama per la marea negra provocada per l'enfonsament del Prestige indemnitzacions pels danys causats, que sumen 4.442.000 euros.

stats