Societat 06/04/2017

Càritas anima els contribuents a marcar simultàniament les caselles destinades a l'Església i a finalitats socials

L'ONG cristiana va recaptar l'any passat més d'un milió d'euros per subvencionar programes solidaris a Barcelona

Acn
1 min
Un menjador social / CÈLIA ATSET

BarcelonaL'ONG Càritas Diocesana de Barcelona anima els contribuents a marcar, de manera simultània, les caselles de la declaració de la renda destinades a l'Església i a programes solidaris a la ciutat. Aquest és l'objectiu de la campanya 'Millor 2', que vol informar els contribuents que hi ha la possibilitat de marcar totes dues caselles i "ajudar el doble a les persones en una situació social més vulnerable".

Càritas alerta que el 30% dels contribuents no marquen cap de les dues caselles, cosa que significa que l'assignació tributària de 5.890.000 persones va directament a les arques de l'estat espanyol. L'ONG ha explicat, a través d'un comunicat, que "marcant les dues X" els ciutadans poden, sense cap cost afegit, donar suport a l'Església i a l'acció social que desenvolupa Càritas Diocesana de Barcelona i a altres entitats del tercer sector.

L'ONG barcelonina va recaptar l'any passat 1.055.170,74 euros per invertir en programes solidaris a la ciutat. El 33% dels fons els van destinar a programes de família i infància, el 20% a acollida i acompanyament, el 16% va anar a formació i inserció sociolaboral, el 13% va anar a persones sense llar i habitatge -la mateixa quantitat es va destinar a la gent gran- i el 5% restant es va invertir en salut mental.

stats