Societat 11/12/2015

Com es viu el diagnòstic de càncer? Carles Capdevila i el Dr. Tabernero en parlen en un vídeo

Tres dies abans de ser intervingut –en una operació superada amb èxit–, Capdevila va tenir una llarga conversa amb el seu oncòleg i l'ICS la va enregistrar

Ara
1 min

Barcelona"Aquestes vacances he fet 50 anys i m’han diagnosticat un càncer colorectal. Els pròxims mesos de tractament, intervenció i més tractament seran durs, però diuen que podré fer vida bastant normal". Amb aquest article, el director-fundador de l'ARA, Carles Capdevila, anunciava als lectors que patia un càncer.

Tres dies abans de ser intervingut –en una operació superada amb èxit–, Capdevila va tenir una llarga conversa amb el seu doctor, Josep Tabernero, oncòleg i director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia. Ara, l'Institut Català de la Salut (ICS) ha fet públic el vídeo, on pacient i doctor conversen sobre com es viu el diagnòstic de càncer.

"Recordo que em vas dir: 'Estem de sort, perquè no has fet metàstasi. Vas saber positivitzar'", comença Capdevila, que agraeix la feina dels metges i detalla alguns aspectes que creu que haurien de millorar, com ara una atenció més integral que tingui també en compte l'alimentació, entre d'altres.

stats