Societat 15/01/2013

Pits polèmics al Carnaval de Reus: un cartell "picant" o "sexista"?

L'alcalde, Carles Pellicer, diu que no representa la diversitat de públic que participa a la festa i en demana la retirada. La CUP creu que perpetua la dona com a objecte sexual. L'autor ho veu com una proposta "picant"

Efe
2 min
Imatge del Carnaval Reus 2013

ReusEl cartell del Carnaval de Reus 2013 ha creat polèmica. El pòster mostra una jove ensenyant els pits amb l'eslògan pintat 'I love Carnaval de Reus'. El cartell, obra de Josep Maria Figuerola i Joan Andreu, ha estat escollit entre les catorze propostes que s'han presentat al concurs. El cartell fa servir una imatge retocada de la pàgina de continguts eròtics 'Very special porn', allotjada a la xarxa social Tumblr.

La imatge provocadora del cartell ha molestat algunes entitats, partits polítics i fins i tot l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer (CiU), que n'han demanat la retirada.

El consistori de Reus reconeix l'esperit provocador i transgressor que ha de caracteritzar la celebració del Carnaval, però troba que el contingut sexista del cartell no s'adequa ni representa la diversitat del públic que participa en una de les celebracions que reuneix més gent del calendari festiu de la ciutat.

La CUP de Reus i el col·lectiu Arran també han mostrat la seva "indignació" pel cartell i han denunciat que "en comptes d'apostar per unes festes i tradicions lliures de sexisme, la FRAC ha votat que el reclam per a aquestes festes sigui un cartell que perpetua la dictadura de la pressió estètica i la dona com a objecte sexual".

La Federació Reusenca d'Agrupacions de Carnaval (FRAC), l'entitat que agrupa totes les comparses del Carnaval de Reus i que organitza la festa, va presentar ahir el cartell per a l'edició d'aquest any, que se celebrarà del 7 al 13 de febrer. Els seus autors destaquen que es tracta d'una proposta "picant" i que va en la línia del que serà la celebració.

Aquest any, la festa de Carnaval mantindrà els actes més tradicionals i la comparsa Reddis s'encarregarà de l'arribada del Carnaval, en què s'espera la participació d'unes 5.000 persones. La desfilada central es farà dissabte pels passejos de Prim, Misericòrdia i Sunyer, així com la desfilada infantil, l'Expro/Profit i el Ball del Moc.

stats