SOCIETAT
Societat 31/01/2012

El cartell del carnaval de Madrid, gairebé idèntic al que l'any passat va quedar finalista a Lleida

Les bases del concurs deixen clar que han de ser "originals i inèdits". Els autors només han canviat una canya de pescar per un antifaç

Ara
1 min
Cartell Carnaval Madrid

BarcelonaJugar a les set diferències amb el cartell del carnaval de Madrid i el finalista del carnaval de Lleida de l'any passat és força difícil. Són pràcticament idèntics. Al de Madrid, la sardina que presideix el cartell porta un anitifaç a la mà. Al de Lleida, la sardina porta una canya de pescar.

Els autors són els mateixos: Fernando Jiménez Sánchez i Bart Van Der Schoor, de l'estudi Nos Visual, però les bases del concurs de Madrid deixen ben clar que els treballs aspirants han de ser "originals i inèdits". Els guanyadors del concurs s'han emportat 4.000 euros.

El responsable de l'elecció és l'empresa Macsa (Madrid Arte i Cultura SA), encarregada de gestionar les activitats culturals de l'Ajuntament de Madrid. Responables del consistori han assegurat que es tracta d'un "cartell similar, però no idèntic" i que, com que no va guanyar a Lleida, "res impedeix que es presenti a altres concursos".

El cartell serà el símbol del carnaval de Madrid, que aquest any arrenca el 18 de febrer, amb temàtica mitològica.

La nova polèmica surt a la llum just l'endemà que es presentés el logotip de la candidatura de Madrid 2020. El seu autor s'ha queixat dels retocs que hi ha fet l'organització.

stats