Societat 17/05/2011

El gendre dels Tous va disparar a mig metre de distància del cotxe dels lladres

Corominas tenia habilitació de director de seguretat però no constava que exercís oficialment

Laia Espín
2 min

BarcelonaLluís Corominas, acusat d'haver disparat dos trets contra un cotxe ocupat per dues persones que presumptament volien assaltar el xalet dels seus sogres el 9 de desembre de 2006, va efectuar els trets, segons han explicat avui els responsables de fer l'informe de balística, entre 40 i 75 centímetres de distància respecte el vehicle estacionat. Els perits han explicat que la trajectòria de les bales era descendent i que tot indica que el cotxe de Corominas s'hauria ubicat en paral·lel al dels suposats lladres. Un cop en aquesta posició hauria disparat a través de la finestra del copilot del seu cotxe i a poca distància.

D'altra banda, el gendre dels Tous havia obtingut l'habilitació de director de seguretat, segons ha manifestat aquest matí el responsable de seguretat privada de la policia nacional davant del jurat popular. També ha manifestat que Corominas, però, no consta que hagi exercit com a director en el registre del ministeri d'Interior. Tanmateix, un altre testimoni, un agent dels Mossos d'Esquadra, que va ser el que va prendre declaració al copilot del vehicle contra el que va disparar Corominas, ha detallat que aquest, quan va declarar davant dels Mossos, va negar que abans dels trets intercanviés crits amb ells, tal com va manifestar l'acusat davant del jurat popular la setmana passada.

D'altra banda, a la sala també ha comparegut com a testimoni el responsable dels Mossos d'Esquadra d'investigar la temptativa de robatori al xalet dels Tous. L'agent ha assegurat que els dos ocupants del cotxe, que el 9 de desembre de 2006 es trobava a les immediacions de la finca dels joiers, formaven part d'una banda organitzada i ha explicat que després de visionar les imatges de les càmeres de seguretat dels habitatges es pot concloure que els intrusos van actuar exactament igual el dia 6 de desembre, la primera vegada que es registren dos intrusos a la finca Tous, que el dia dels fets, 3 dies després. L'encarregat d'investigar la temptativa de robatori ha explicat a la sala que van fer un visionat ràpid de les imatges de la caseta del vigilant de seguretat, aportades al judici per la defensa al principi del procés. Aquestes gravacions van sorprendre les parts, ja que fins que no les va presentar la defensa, no fa ni quinze dies, les parts desconeixien la seva existiència. De fet, els mossos d'esquadra que han investigat l'homicidi del presumpte lladre que va morir pels trets efectuats per Corominas van detallar que no sabien que existien les gravacions.

stats