Societat 30/12/2014

Les cases rurals guanyen la partida als càmpings

Les nits contractades aquest 2014 disminueixen un 17% en càmpings i un 11% en apartaments, i creixen un 7% en residències de turisme rural

Acn
1 min

BarcelonaEl nombre de turistes tant residents a l'Estat com estrangers que han visitat aquest novembre algun càmping, apartament o residència de turisme rural a Catalunya ha augmentat un 7,34%, mentre que el nombre de pernoctacions en aquest període ha disminuït un 11,34% de mitjana, segons les dades facilitades per l'Institut d'Estadística espanyol. La caiguda de pernoctacions, però, s'ha registrat només en càmpings i apartaments, amb un descens del 17,36% i de l'11,20%, respectivament, mentre que les nits contractades en cases de turisme rural han augmentat en un 7,28%. Tots els establiments no hotelers, això és, càmpings, apartaments i turisme rural, registren increments de clients del 3,95%, del 18,63% i del 4,47, respectivament.

Els establiments no hotelers que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) segueix estadísticament són els càmpings, els apartaments i les cases de turisme rural. Les xifres desagregades indiquen que aquest novembre a Catalunya augmenta el nombre de clients en els tres establiments, especialment en els apartaments, on l'increment és del 18,63%, mentre que els augments de càmpings i cases rurals és més modest i se situa en percentatges del 3,95% i del 4,47%, respectivament.

En relació amb l'origen dels clients, els residents a l'estat espanyol augmenten com a clients en els tres establiments, mentre que els turistes estrangers augmenten només en apartaments i cases rurals i disminueixen en càmpings.

En relació amb les nits contractades, els turistes residents a l'Estat redueixen la contractació de nits en càmpings i apartaments, mentre que s'incrementen en cases rurals, i els turistes estrangers fan caure les pernoctacions en càmpings i les augmenten en apartaments i especialment en cases rurals, on gairebé multipliquen per tres les nits contractades, i passen així de les 829 que es van registrar el novembre del 2013 a les 2.515 d'aquest mes de novembre.

stats