Societat 08/10/2013

Castor es responsabilitza dels petits sismes però culpa una falla dels de més intensitat

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha assegurat després de visitar el magatzem de gas que el govern espanyol no es planteja el tancament de Castor

Salvador Almenar
1 min

L'ElianaEl ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha visitat aquest matí el magatzem de gas de Vinaròs per escoltar les explicacions que havien de donar-li els responsables de l'empresa Castor sobre els sismes registrats a les comarques del Montsià i el Baix Maestrat.

Segons la versió de l'empresa, que ha traslladat el ministre als mitjans de comunicació en una breu compareixença al Centre de Coordinació d'Emergències de l'Eliana, els sismes de menys intensitat sí que tindrien una "relació directa" amb la injecció de gas, però no els d'una magnitud superior. En aquest cas, l'empresa ha dit al ministre que no són "una conseqüència de la seva activitat" sinó que la raó dels terratrèmols ha de buscar-se en els moviments sismològics d'alguna falla terrestre.

L'empresa, sempre segons les paraules del ministre Soria, creu que els sismes més importants s'haurien produït per un moviment d'una de les falles situades a pocs quilòmetres de la costa de Vinaròs. En tot cas, els estudis de l'empresa descarten que la causa sigui "un moviment de la gran falla d'Amposta", i atribueixen aquests terratrèmols a una altra causa que el responsable d'Indústria no ha especificat.

El ministre ha matisat que aquesta és la versió de l'empresa i que hauran d'esperar l'informe definitiu que prepara l'Institut Geològic Miner espanyol per prendre qualsevol decisió. Soria ha afegit que de moment la planta continuarà paralitzada fins que no hi hagi "un informe convincent" que expliqui l'origen dels sismes, però ha negat que el govern espanyol s'"hagi plantejat" la possibilitat de tancar definitivament Castor.

stats