Societat 09/08/2011

El PP proposa incloure el CAT com un element complementari i voluntari a les matrícules

El portaveu parlamentari del Partit Popular a Catalunya, Enric Millo, es mostra disposat a pactar una modificació de les matrícules amb CiU per poder incloure el CAT

Redacció
1 min

BarcelonaEnric Millo, portaveu al parlament del PP, ha proposat avui en una entrevista a Catalunya Ràdio, incloure el polèmic CAT a les matrícules com un element "accessori, complementari i fins i tot voluntari". Millo ha insistit que pel seu partit aquesta discussió no és prioritària, però no ha tancat la porta a negociar-ho amb CiU per poder arribar a un acord en aquest sentit. Millo, però, ha deixat ben clar que la E de la matrícula ha de continuar visible i que en tot cas la referència a Catalunya hauria de ser complementària.

Va ser, precisament, el govern de José Maria Aznar, el que a l'any 2000, i des del ministeri de la Presidència dirigit per Mariano Rajoy, va aprovar un decret que eliminava de les matrícules qualsevol referència territorial diferent de la E d'Espanya vigent fins a aquell moment.

Totes les propostes posteriors per incloure el CAT a la matrícula van fracassar. De fet, el mateix Aznar es va negar a debatre sobre aquesta qüestió i va declarar que ell no parlava sobre les “xapes dels cotxes”.

stats