El primer nadó
Societat 01/01/2024

El primer català del 2024 es diu Jacob i ha nascut a la Seu d'Urgell

El nen ha arribat al món a les 00.01 i ha pesat 2,630 quilos

ARA
3 min
El Jacob dorm als braços de la seva mare, la Liseth Manuela, i al vostat del seu pare, Wilson David.

BarcelonaTot just després que les campanades anunciessin l'entrada del 2024 ha nascut a la Seu d'Urgell el Jacob, que es fa, així, amb el títol honorari del primer català de l'any. Eren les 00.01 hores. El nadó ha pesat 2,630 quilos i tant ell com la seva mare, la Liseth Manuela, es troben bé en una habitació de la Fundació Sant Hospital de la Seu, la ciutat on viuen amb el pare, Wilson David. El naixement que estrena any ha tingut lloc, paradoxes de la vida a la regió de l'Alt Pirineu i Aran, la menys poblada de Catalunya.

El segon nadó més matiner al néixer aquest 2024 ha estat el Matteo Alexander quan passaven 10 minuts de la mitjanit. En aquest cas, el part s'ha produït a l'hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on viuen els seus pares, la Joselyn Sulma i l’Álex Alberto. En el moment de néixer el nen ha pesat 3,635 kg.

A la regió sanitària Girona, el primer naixement ha tingut lloc a l’Hospital de Figueres. El nadó, a qui encara no han posat nom, ha nascut a les 00.40 hores amb un pes de 3,230 kg. Els seus pares, la Rupindar Kaur i l’Amrik Singh, viuen a Llançà.

El Matteo Alexander envoltat dels seus pares i dels sanitaris que han assistit el part a la Vall d'Hebron.

A la regió Metropolitana Sud, el primer nadó de l'any ha estat l’Eithan, fill de la Braydin i el Manuel, residents a la localitat Sant Boi de Llobregat. L’infant ha nascut al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat, a les 00.47 hores, amb un pes de 3,020 kg.

Pel que fa a la regió sanitària Camp de Tarragona, el primer nadó ha estat el Víctor, nascut a les 0.52 hores a l’Hospital Sant Joan de Reus, amb un pes de 3,420 kg. Els pares, de Valls, s'estrenen i són l'Ewelina i el Rubén.

A la Catalunya Central, el primer naixement s’ha fet esperar una mica més: l'Inass ha nascut a les 1.22 hores a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa de la Fundació Althaia. La nena ha pesat 3,340 kg i ja té un germà de 3 anys, que amb la mare, Rachah Odda, i el pare, Abderahim, viuen a Manresa.

El primer nadó de la regió Metropolitana Nord ha estat el Darion Lucas, a l’Hospital de Mataró del Consorci Sanitari del Maresme, on ha nascut a les 2.22 hores. La mare es diu Elisabet i viu a Premià de Mar.

Per últim, a la regió Terres de l’Ebre, el primer nadó ha nascut a les 5.15 hores a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i es diu Ayah. Ha pesat 4,075 kg i és fill de Karima i Hamid, veïns de Roquetes.

Un part a l'andana de Sants

La María del Carmen i la seva mare amb els dos agents dels Mossos que les han atès a Sants.

Una dona ha parit aquest dilluns al matí en una andana de l'estació de Sants de Barcelona. Tant ella, de qui no s'ha detallat la identitat, com la seva filla, que es diu María del Carmen, es troben bé i han estat traslladades a l'hospital.

Els fets han passat cap a les 10.30 hores del matí, quan la mare ha començat a sentir-se malament, i uns mossos l'han acompanyat fins que ha pogut arribar-hi el Sistema d'Emergències Mèdiques, han explicat a Europa Press fonts de Mossos.

stats