Societat 05/02/2016

Un català i un italià, sospitosos de l'assassinat de l'executiu català a Bangkok

La policia sospita que el van segrestar per aconseguir-ne diners. Han detectat moviments importants de diners del seu compte

E. B.
2 min
L'oficial de la policia tailandesa que ha informat del cas, Panya Mamen / EFE

BarcelonaEls principals sospitosos de l'assassinat d'un executiu català a Bangkok són un català, que el coneixia de fa temps, i un italià, segons han confirmat a l'agència Efe fonts properes a la investigació. Segons la policia, que ha detectat "moviments de grans quantitats de diners" als comptes del mort cap a bancs d'Itàlia i Espanya, la principal hipòtesi és que l'home hauria estat segrestat i l'haurien intentat extorsionar. Posteriorment, el van assassinar.

L'últim moviment bancari té data del 30 de gener i es va fer a la ciutat d'Ayuthaya, al nord de Bangkok. El principal sospitós té un visat que va caducar fa mesos però, segons immigració, encara és al país. Segons l'agència Efe estava endeutat. La policia sospita que la víctima va morir asfixiada entre els dies 25 i 27 i que alguns ciutadans tailandesos com a mínim coneixien el crim.

La víctima, de terres lleidatanes, va ser vista per última vegada el 20 de gener a la capital tailandesa, ciutat a la qual va arribar el dia anterior en un vol procedent de l'Iran, on treballava. L'últim cop que el van veure conduïa una moto i hi duia un altre occidental. La família n'havia denunciat la desaparició a principis d'aquesta setmana. Tot i que vivia habitualment a Bangkok, feia dies que no podien contactar amb ell. Segons han explicat a l'ARA fonts de la família, sí que havia contestat a algun missatge de WhatsApp, però els seus amics sospitaven que no era ell pel llenguatge que feia servir.

Va ser en aquest moment que el grup d'amics va decidir posar-se en contacte amb la família, que dimarts va posar la denúncia. La policia tailandesa, que havia trobat el cadàver dissabte, va lligar caps de seguida. "Després de convèncer-lo perquè fes alguna cosa per a ells, el van assassinar i van intentar esborrar les proves", ha assenyalat aquest dijous l'oficial de policia Panya Mamen, com a explicació de la mort. De fet, han detectat que aquests últims dies hi ha hagut moviment als comptes corrents de la víctima: n'han extret diners, i ahir mateix ho van intentar una altra vegada, però la policia els va bloquejar.

Les autoritats tailandeses van trobar el cos de la víctima –que havia estat esquarterada– al riu Chao Phraya, que travessa la capital. Era una persona ben connectada i ben posicionada a Tailàndia. Feia cinc anys que hi vivia i coneixia molta gent del país i també estrangera.

stats