Catalunya registra l'augment més gran de nous positius en un sol dia, 1.221, i el global s'enfila a 5.925 contagiats

S'han registrat un total de 728 altes hospitalàries i 245 defuncions amb Covid-19

Coronavirus a Catalunya: l'última hora, en directe

Continua l’evolució ascendent dels malalts amb coronavirus a Catalunya. El departament de Salut ha informat que en les últimes hores s’han confirmat 1.221 positius, cosa que representa una crescuda del 25,96% respecte a les dades del dia anterior. És la xifra de nous contagiats més alta registrada en un sol dia, seguida pel divendres dia 20 (+933) i el dimecres 18 (+836). En total, actualment hi ha 5.925 persones amb Covid-19. A diferència dels dies anteriors, la conselleria no ha facilitat aquest diumenge el nombre de professionals sanitaris afectats pel virus. 

Sánchez anuncia la pròrroga de l'estat d'alarma pel coronavirus fins l'11 d'abril

Segons les dades de Salut, continuen a l'alça tant les morts de pacients amb coronavirus com les altes hospitalàries. En les últimes 24 hores s'han registrat 54 defuncions, i la xifra total s'eleva a 245 persones mortes des que el coronavirus va arribar a Catalunya. Per contra, aquest diumenge 84 malalts amb Covid-19 han rebut l'alta hospitalària, i en total 728 persones ja han pogut sortir de l'hospital des de l'inici de la crisi. 

En un comunicat, la conselleria també ha indicat que hi ha 102 nous pacients crítics i que ja són 551 els malalts en estat greu. 

Pel que fa a Igualada, Salut confirma que s'hi han registrat vuit nous positius, i ha elevat el nombre global de contagiats a 228. A més, hi ha sis pacients en estat greu, i en les últimes hores s'han comptabilitzat quatre morts amb coronavirus, que eleven a 28 la xifra de persones mortes a Igualada amb Covid-19. 

Comencen a imprimir-se els primers respiradors 3D

Precisament aquest diumenge el ministeri de Sanitat ha publicat per primera vegada un informe complet d'infectats, hospitalitzats, pacients greus i morts per edat, després de setmanes sense oferir aquesta informació.  Les dades mostren que el 67,20% de les persones mortes tenien més de 80 anys, però que també hi ha joves afectats: 17 tenien menys de 50 anys. Ara bé, les dades no inclouen tots els casos, sinó els 18.959 casos que han analitzat, entre els quals hi ha 805 morts; i per tant, el percentatge no és encara sobre el total de morts actualitzat.