Societat 16/03/2020

Una targeta moneder a Catalunya, un menú infantil de Telepizza a Madrid: les vies per fer arribar les beques menjador

Els alumnes catalans becats rebran una targeta precarregada per comprar menjar

L.v.
2 min
Una nena es serveix un plat d'amanida al menjador de la seva escola

BarcelonaDes que es va decretar el tancament de tots els centres escolars per aturar la propagació del coronavirus a Catalunya, als departaments d'Educació i d'Afers Socials han estat pensant com poden fer arribar les beques menjador a les famílies que ho necessiten. Es tracta d'una prioritat, perquè hi ha molts nens que l'únic àpat calent que fan al dia és a l'escola i, amb els centres tancats, es posava en risc la seva alimentació. Segons ha comunicat el departament d'Educació, s'habilitaran unes targetes moneder per a cada alumne. Aquestes targetes, creades per La Caixa, es carregaran amb un import corresponent a la prestació diària pel total de dies que duri el tancament i es repartiran a través dels consells comarcals i ajuntaments en dos o tres dies. En total són 140.000 targetes per a infants usuaris del servei de menjador i 20.000 per als menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat.

La mesura és la mateixa que ha dissenyat l'Ajuntament de Barcelona, que diumenge va informar que havia arribat a un acord amb la Generalitat perquè els 30.000 nens de la ciutat que tenen beques menjador a la ciutat tinguin aquesta targeta moneder que podran utilitzar per comprar menjar en qualsevol establiment d'alimentació. D'entrada es va pensar en fer arribar càterings freds o bé que empreses que normalment s'encarreguen del servei de menjador fossin ara les encarregades de preparar el dinar a tots els becats, però el confinament anunciat per Pedro Sánchez a nivell estatal ha obligat a canviar els plans i dissenyar aquesta targeta moneder. El risc és que no totes les famílies inverteixin els diners en menjar.

La mesura que s'implantarà a Catalunya és força diferent de la que han triat a Madrid. La presidenta de la comunitat, Isabel Díaz-Ayuso ha explicat que han arribat a un acord amb la cadena Telepizza perquè els 11.500 alumnes que tenien beques menjador es beneficiïn ara d'un menú infantil que podran recollir en els 50 establiments que té la cadena a Madrid. Quan el ministeri de Sanitat els autoritzi, començaran a aplicar el programa que han dissenyat: segons ha explicat a l'agència Efe un portaveu de Telepizza, els menors tindran dret a rebre "un menú tancat" que canviarà cada dia i que constarà de pizzes, hamburgueses, amanides o wraps, que podran anar a buscar a aquests establiments, que ara només estan oberts per als serveis d'enviament a domicili.

stats