Societat 26/07/2019

Cau un clan familiar que tenia 4.000 plantes de marihuana, 51 vehicles i càmeres al carrer per controlar els Mossos

L'operació policial va acabar amb 21 detinguts i va iniciar-se pel segrest d'un empresari

Ara
2 min
Un dels detinguts en l'operació dels Mossos

BarcelonaMés de 4.000 plantes de marihuana, 7 armes de foc, 15 immobles i 51 vehicles. Això és el que han intervingut els Mossos d'Esquadra a un clan familiar dedicat al tràfic de drogues a Catalunya, que fins i tot havien instal·lat un sistema de videovigilància per controlar els moviments policials i de bandes rivals en una de les seves instal·lacions, a Martorell. El 17 de juliol passat la policia autonòmica va detenir 21 membres de l'organització, d'entre els 18 i els 64 anys d'edat, que havien segrestat i extorsionat un empresari.

L'operació dels Mossos, en col·laboració amb el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, va acabar amb 11 dels detinguts a la presó. Els agents van fer 32 entrades als municipis de Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Canyelles, Segur de Calafell, el Vendrell, Sant Jaume dels Domenys, Viladecans, Sant Esteve Sesrovires i Martorell. La banda tenia 11 plantacions de marihuana i 4 més en procés. Se'ls atribueixen delictes de pertinença a organització criminal, segrest, lesions, detenció il·legal, amenaces, extorsió, robatori i furt d'ús de vehicles amb intimidació, salut pública, blanqueig, obstrucció a la justícia i defraudació de fluid elèctric.

Els Mossos portaven des de l'octubre del 2018 amb l'operació, que va destapar-se per la retenció d'un home durant dos dies per aquest clan familiar, a qui la banda reclamava 25.000 euros per les pèrdues que havien patit en una transacció econòmica. L'home va escapolir-se i va denunciar-ho a la policia catalana.

Als domicilis escorcollats els agents van intervenir més de 47.000 euros en metàl·lic, set armes de foc amb munició i carregadors, dues armes d'aire comprimit i un matxet de grans dimensions. Els agents també van comprovar que l'organització havia instal·lat un sofisticat sistema de videovigilància a la via pública, en diferents punts estratègies del barri del Pou Merlí de Martorell. En l'operació es van intervenir 49 comptes bancaris dels investigats, així com a 15 immobles i 51 vehicles, que sumarien una quantitat molt superior al milió i mig d'euros, a nom de diferents persones de l'organització i que haurien estat finançats amb diners procedents del tràfic il·lícit de drogues.

stats