Societat 17/08/2016

Cau una xarxa que tenia un gran laboratori d'heroïna a Gavà

La Guàrdia Civil ha detingut set persones

Ara
1 min
Cau una xarxa que tenia un gran laboratori d'heroïna a Gavà

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut set persones que integraven una xarxa que traficava a l'Estat amb heroïna procedent dels Balcans i de Turquia i que havia muntat un laboratori per manipular i adulterar aquest tipus de droga a Gavà. Aquesta mena d'instal·lacions són molt habituals per tractar la cocaïna, però és una pràctica poc freqüent amb heroïna.

El jutge ha enviat a la presó els set arrestats. Segons la Guàrdia Civil es tracta de persones amb formació militar i que es regien per una gran disciplina. Els van descobrir analitzant la documentació intervinguda en altres operacions contra el narcotràfic.

En el grup ara desarticulat hi havia membres d'origen albanès, que eren els que suposadament s'encarregaven d'introduir a Espanya l'heroïna procedent de Turquia, així com búlgars, que s'encarregaven de comercialitzar-la.

El líder de la banda, un albanès amb un ampli historial delictiu, vivia a Castelldefels. La Guàrdia Civil va escorcollar casa seva, així com altres habitatges de Barcelona, Rubí (Vallès Occidental), a Salou (Tarragonès) i Reus (Baix Camp).

Els agents han intervingut 38 quilograms d'heroïna de gran puresa, vuit de cocaïna, 50 de productes químics que es fan servir per tallar la droga, una premsa hidràulica, una arma, munició, diners en efectiu i una desena de vehicles de gamma alta.

stats