Societat 04/01/2014

Tot a punt per la Cavalcada dels Reis Mags d'Orient

Ses Majestats arribaran el mateix dia 5 de gener a la tarda al Moll de la Fusta, on rebran la clau per entrar a totes les cases de Barcelona

Ara
1 min

BarcelonaLa tradició no varia. Melcior, Gaspar i Baltasar, després del llarg viatge des de l'Orient fins a Barcelona, arribaran el dia 5 de gener a la tarda a bord del pailebot Santa Eulàlia al Moll de la Fusta, on rebran de mans de l'alcalde la clau per entrar a totes les cases de la ciutat. Després, a la Cavalcada que recorrerà el centre de la ciutat a partir de les 6 de la tarda, es deixaran veure abans de posar-se a la feina.

Per demostrar que tot estava a punt, els Tallers Reials on es guarden les carrosses s'han obert al públic. Els patges, altres ajudants reials i fins i tot els carboners s'han encarregat de demostrar que tots l'equipament necessari per la comitiva reial està en perfectes condicions per la nit més esperada per tants nens i nenes.

També estan a punt els més de 4 milions i mig de caramels que els 1.300 membres de la comitiva reial repartiran a la canalla. Serà exclusivament l'últim bloc de la cavalcada, les carrosses de fàbriques de llaminadures, les que llançaran els caramels, i no tot el seguici, com es feia fins ara. Aquesta és la principal novetat en matèria de seguretat que s'introdueix aquest cavalcada.

A les sis, la rua sortirà de l'avinguda del Marquès de l'Argentera, passant per les places d'Antonio López, d'Antoni Maura, d'Urquinaona, de Catalunya, de la Universitat, i enfilant el carrer de Sepúlveda fins al d'Urgell i la plaça d'Espanya. L'arribada de la primera carrossa a destí, a la Font Màgica, està previst a les 20.30h.

stats