Societat 13/02/2020

L'empresa de l'explosió de Tarragona anuncia un ERO temporal

CCOO rebutja la proposta d'Iqoxe i acusa la companyia de voler "incrementar beneficis a costa de la plantilla"

Ara
2 min
Moments posteriors a la explosió a la química a Tarragona

BarcelonaL'empresa del complex petroquímic de Tarragona on fa un mes es va produir l'explosió que va deixar tres morts, Iqoxe, ha confirmat aquest dijous en comunicat oficial el que al matí havia avançat el sindicat CCOO: que vol fer un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal. L'empresa justifica la mesura "per força major", ja que "la suspensió dels contractes" ofereix "més garanties als treballadors".

"La necessitat de dur a terme els treballs necessaris a les instal·lacions per reprendre l'activitat i l'absència d'una data que permeti delimitar l'arrencada de l'activitat" són els dos motius principals esgrimits per l'empresa, que ha demanat al departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat que reconegui la causa. Trobaran resposta en un termini de cinc dies. L'empresa es centrarà, amb l'ERO, en aconseguir els recursos necessaris per reactivar l'activitat "garantint els drets de tots els treballadors i treballadores". Iqoxe assegura que "l'únic objectiu de l'empresa és la continuïtat de l'activitat i el manteniment dels treballadors" i que garanteix reprendre l'activitat "sota les més estrictes exigències de seguretat verificades per experts independents".

El sindicat ha explicat que la companyia va anunciar la proposta aquest dimecres als representants de la plantilla i que la seva intenció és que aquest expedient de regulació tiri endavant els pròxims dies. Però CCOO ja ha expressat el seu "ferm" rebuig a la mesura i ha criticat que l'empresa la plantegi "en un moment en què el volum d'activitat de la planta és màxim per posar-la en marxa com més aviat millor".

Segons el sindicat, Iqoxe vol "incrementar beneficis a costa de la plantilla". CCOO ha assegurat que actualment els treballadors de la planta "estan ocupats" en alguna activitat. I no només això, perquè el sindicat ha remarcat que entre 50 i 100 treballadors de companyies auxiliars també estan treballant ara mateix a l'empresa. Per això, el sindicat ha "exigit" a la direcció d'Iqoxe que "desisteixi" de la seva intenció de presentar l'ERO temporal.

En aquest sentit, l'organització ha recordat que fa només un mes, després de l'explosió, el conseller delegat de la companyia química va manifestar que es mantindria l'ocupació a la planta.

stats