Societat 06/02/2013

Els sindicats veuen "positiva" però "insuficient" la flexibilització de les substitucions anunciada per Rigau

CCOO atribueix la "rectificació" de la consellera al "malestar del professorat i les direccions dels centres"

Ara
1 min

BarcelonaTant USTEC com CCOO han qualificat avui d'"insuficient" l'anunci de la consellera Irene Rigau que les substitucions dels mestres de 3 a 6 anys i dels tutors de primària es faran des del primer dia, igual que les segones substitucions simultànies a secundària.

USTEC, no obstant això, admet que es tracta d'una mesura "positiva" i una "bona notícia", però afegeix que "no és suficient" i que cal substituir tots els mestres i professors des del primer dia i amb el 100% del sou.

CCOO atribueix l'anunci de Rigau a la "pressió sindical i el malestar del professorat i la direcció dels centres" davant de la reducció de les substitucions imposades pel ministeri d'Educació.

Amb tot, el sindicat considera que "no és suficient" substituir des del primer dia alguns docents, sinó que això s'hauria d'aplicar per a tots els mestres i professors del sistema.

"Exigim la substitució del professorat malalt des del primer dia en tots els nivell educatius, a més del dret de qualsevol docent a treballar i cobrar la jornada sencera i no aquestes reduccions arbitràries i discriminatòries que empitjoren les condicions de treball i una atenció inadequada a l'alumnat", afirma el sindicat en un comunicat.

stats