Gastronomia
Societat 29/04/2013

El Celler de Can Roca, escollit el millor restaurant del món per primer cop

Els germans Roca han aconseguit desbancar el Noma de Copenhagen al capdavant de la llista dels 50 millors restaurants del món de la revista 'Restaurant Magazine'

Trinitat Gilbert
1 min
En Jordi, el Josep i el Joan Roca / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl Celler de Can Roca és el millor restaurant del món, segons la revista anglesa 'Restaurant Magazine'. Els tres germans Roca, que assisteixen ara mateix a la cerimònia del lliurament de les distincions juntament amb les seves parelles, es confessen eufòrics i contents. "Donar-nos el premi a nosaltres també és fer un reconeixement als restaurants familiars, a les escoles d'hostaleries, perquè tots tres ens hi hem format, i sobretot vol dir situar al mapa el nostre país, Catalunya", diu el Josep, el germà sommelier.

El Jordi i el Josep també han volgut agrair al seu germà cuiner, el Joan, l'oportunitat d'haver-los deixat participar en el projecte del Celler. "Ell sempre ha sigut qui ho ha tingut clar, des de petit, quan s'afanyava a fer els deures de l'escola per començar a ajudar els pares a la cuina". Al Josep, més petit que el Joan, li agradava fer bromes. Havia arribat a servir taules portant glaçoneres sense cap ampolla a dins. I el Jordi, el més petit dels tres germans, es dedicava a casa a desfer les maquetes que al Joan li agradava fer. "Ja saps que si el Joan no hagués sigut cuiner hauria sigut arquitecte?", comenta ara l'Anna Payet, la dona del Joan. A poc a poc, els tres germans van créixer i es van decidir a obrir un restaurant adjacent al dels pares.

stats