Societat 18/05/2019

Quarta manifestació dels veïns de la Sagrada Família contra l'ampliació de la basílica

Acusen Colau i el temple de negociar a les seves esquenes l'expropiació de dues illes de cases

Ara
2 min
Una vuitantena de veïns es manifesta contra les expropiacions a la Sagrada Família.

BarcelonaProp d'un centenar de veïns s'han manifestat aquest dissabte davant la Sagrada Família per acusar la fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família –encarregada de la conservació del monument– i l'Ajuntament de Barcelona de negociar a les seves esquenes l'expropiació de les illes de cases on viuen des de fa quatre dècades per a l'ampliació de la basílica.

Els veïns, organitzats per l'Associació de Veïns de Sagrada Família, la Comissió d'Afectats del Pla General Metropolità i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), han denunciat que el consistori i el temple volen enderrocar les illes de cases ubicades davant de la façana de la Glòria per fer possible el projecte de construcció de les escalinates de la basílica. Una obra que comportaria l'expropiació dels edificis que hi ha entre els carrers d'Aragó, València i Mallorca i el seu posterior enderrocament.

És la quarta vegada que els veïns fan una crida per manifestar-se amb l'objectiu d'evitar que el temple s'expandeixi més enllà de la parcel·la que ocupa actualment la Sagrada Família. La junta del temple preveu que l'accés principal es faci per una gran escalinata pel carrer Mallorca i, precisament, una de les consignes que han acompanyat la marxa dels veïns, que ha començat a la confluència entre Aragó i Marina, ha estat "Aquestes parcel·les són nostres, no del temple".

Els afectats –que afirmen ser uns 3.000 en total– acusen l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'haver negociat amb la fundació del temple sense comptar amb la veu dels veïns. "Lluitarem contra aquesta injustícia. Doneu la cara i parleu amb les veïnes", cridaven. Els manifestants s'han aturat a tres de les cinc façanes de la Sagrada Família per fer partícips de la seva lluita els centenars de turistes que visitaven avui les instal·lacions de l'edifici estrella d'Antoni Gaudí i han llegit el manifest en anglès, francès i alemany per interpel·lar-los.

stats