Societat 14/06/2016

Centenars de persones es manifesten a Barcelona per impedir la reobertura del CIE

El ministeri de l'Interior té previst reobrir en la segona quinzena de juny el recinte per a estrangers "sense papers", que ha estat tancat durant diversos mesos per fer-hi obres obligats pels jutges

Efe
2 min
Els manifestants baixant per la Via Laietana

BarcelonaDiversos centenars de persones (800 segons SOS Racisme i 300 segons la Guàrdia Urbana) s'han manifestat avui a Barcelona amb el lema "Estan reobrint el CIE: No ho permetrem!", amb l'objectiu d'impedir la imminent reobertura del Centre d'Internament d'Estrangers de la ciutat.

El ministeri de l'Interior té previst reobrir en la segona quinzena de juny el recinte per a estrangers "sense papers", que ha estat tancat durant diversos mesos per portar a terme les reformes instades pels jutges de Barcelona encarregats del control del CIE.

La Plataforma Tanquem els CIE, que coordina entitats i moviments socials que s'oposen a l'existència d'aquests equipaments, ha convocat la manifestació per avui, davant la imminència de la reobertura del centre, que pretén impedir.

Després de la pancarta "No a la reobertura del CIE", els manifestants, s'han concentrat a la plaça Urquinaona i han baixat per la Via Laietana, on han fet una parada davant la comissaria de la Policia Nacional i han escrit a la calçada "CIE mai mes".

També han llegit el manifest "Volem una Barcelona sense CIE", en què s'acusa el Ministeri d'Interior d'anunciar la reobertura del Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona el pròxim dia 16 de juny i posposar-la fins després de les eleccions generals del 26J "a última hora, el dia abans de la mobilització ciutadana" en un "intent de confondre'ns i desmobilitzar-nos".

Amb proclames com "La Unió Europea tortura i assassina" o "Si el CIE no va a terra, Barcelona en peu de guerra", els manifestants han continuat la marxa fins a la plaça Sant Jaume, s'ha tornat a llegir en el manifest.

"Fa 8 mesos que tenim una Barcelona sense CIE i continuarem lluitant perquè el tancament sigui definitiu", adverteix el manifest, en què s'assegura que voler reobrir el centre "ja representa una violació de Drets Humans".

"Volen reobrir el CIE en contra de tota la resistència que hi ha hagut al carrer. En contra del posicionament dels veïns i veïnes de Barcelona, de l'Ajuntament i de la històrica declaració del Parlament de Catalunya", recorda el manifest en què es reivindica el dret a migrar.

stats