Societat 19/10/2016

Una trentena de persones s'amotinen en un CIE de Madrid

Després d'onze hores al terrat del centre d'Aluche, els interns han abandonat voluntàriament la protesta, segons la Policia Nacional

Efe
1 min
Alguns interns del CIE d'Aluche, al terrat de les instal·lacions

MadridUna trentena de persones s'han amotinat durant 11 hores al terrat del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche de Madrid. Segons la Policia Nacional, cap a les nou del matí els interns "han abandonat voluntàriament" la protesta, després d'hores de negociacions.

Els interns van pujar a la terrassa del centre cap a les nou del vespre d'ahir amb pals i pancartes de roba on es pot llegir "llibertat". Alguns dels amotinats van llançar pedres i mobiliari al carrer. Mentre ha durat l'acció, la Prefectura Superior de Policia de Madrid ha tallat el trànsit del carrer on es troba el centre i ha habilitat un equip d'Emergències sanitàries preventivament.

L'Ajuntament denuncia l'opacitat de la Delegació

Una portaveu de l'Àrea de Salut, Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de Madrid ha denunciat l'"opacitat absoluta" de la Delegació del govern al voltant del conflicte. Diversos regidors de l'Ajuntament de Madrid, com Javier Barber, Esther Gómez, Guillermo Zapata i Carlos Sánchez Mato, i diputats de Podem de l'Assemblea de Madrid i del Congrés dels Diputats han realitzat torns durant tota la nit davant del CIE.

Segons aquesta portaveu, l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, s'ha posat en contacte amb la delegada del Govern, Concepción Dancausa, per expressar la seva "preocupació i suport en les tasques de mediació i serveis d'emergència".

No és la primera vegada que es dóna un succés d'aquest tipus en els centres d'internament d'estrangers. A principis d'octubre, 67 persones van fugir del CIE de Sangonera (Múrcia), després d'un motí en el qual cinc policies van resultar ferits.

stats