Societat 07/03/2017

Cinc anys de presó per a un manter per colpejar un agent amb una branca

El jutge que portava la investigació ja havia enviat l'home provisionalment a la presó al·legant "l'alarma social" que podia produir el seu cas

Ara
1 min

BarcelonaUn jutge ha condemnat a 5 anys de presó un manter que va colpejar un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona amb una branca d'un arbre després d'un control contra la venda ambulant a la zona portuària de la ciutat el maig de l'any passat. Tot i així el jutjat ha commutat el seu ingrés a la presó per l'expulsió de l'Estat i la prohibició de retornar-hi durant 5 anys.

El tribunal ha acceptat els arguments de la fiscalia, que demanava precisament aquesta pena per a l'home, i de l'acusació de l'agent. L'home ja havia estat a la presó provisionalment per aquests fets. En el seu moment, el jutge que portava el cas va decidir dictar l'ingrés entre reixes, tenint en compte el risc que fugís i argumentant "l'alarma social" que havia generat el cas.

Durant el judici els acusats es van negar a declarar, mentre que l'agent que va rebre el cop de branca al cap i una dotzena d'agents més van ratificar l'agressió. Els manters havien acusat els agents d'agredir-los prèviament, però el tribunal ha donat credibilitat a la versió dels policies.

Creu que el manter condemnat va arrencar la branca de l'arbre i va agredir a l'agent al cap, després que l'agent i altres guàrdies urbans li demanessin que li ensenyés la mercaderia. La defensa va negar que el condemnat fos l'autor de l'agressió.

La sentència també condemna a 2 anys de presó un altre manter, acusat de colpejar els agents durant l'operatiu policial.

stats