Societat 10/12/2012

Les cinc claus sobre els biocombustibles

1 min

Derivats de la biomassa

Els biocombustibles o biocarburants són derivats de la biomassa, que és el conjunt de la matèria orgànica, d'origen animal o vegetal.

Lligam amb els conreus

Els més utilitzats són el bioetanol i el biodièsel. El bioetanol prové de la fermentació de sucres de plantes com el blat de moro, la canya de sucre i la remolatxa. El biodièsel s'obté de conreus de soja o a partir d'olis vegetals reciclats.

Categories segons l'origen

Hi ha biocombustibles de primera generació (convencionals) i de segona i tercera generació (avançats). Els primers provenen de collites alimentàries, i els segons, de matèries que no entren en competència amb els aliments, com restes vegetals, palla i algues. Els avançats obren la porta a un ús sostenible dels biocombustibles.

Menys emissions

Generen menys emissions de gasos d'efecte hivernacle que els combustibles fòssils, amb notables diferències segons la matèria primera de la qual provinguin.

Reducció de la contaminació

La combustió dels biocarburants en els motors dels vehicles redueix l'emissió de contaminants com les partícules en suspensió, el monòxid de carboni o els òxids de sofre.

stats