Societat 11/01/2015

Clam unànime a Alcanar contra la indemnització a la concessionària del Castor

Gairebé mig miler de persones es manifesten contra el pagament de la compensació

Acn
1 min
Vista general de la manifestació, que ha transcorregut pel carrer Ramon i Cajal del municipi / ACN

AlcanarUnes 400 persones han sortit aquest dissabte al carrer a Alcanar (Montsià), la majoria vestides de dol, per mobilitzar-se contra el pagament de la indemnització de 1.350 milions d'euros a la concessionària del magatzem de gas Castor, Escal UGS. Han respost així a la convocatòria de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia per protestar, amb una marxa fúnebre, pel deute del projecte, actualment en hibernació. La mobilització ha començat al punt del migdia a la plaça major del municipi i ha arribat fins a la plaça de Bous. En aquest indret han cremat bitllets de 650 euros, la quantitat que es calcula que costarà, a cada consumidor de gas, la compensació que s'ha pagat a l'empresa.

Cristina Reverter, portaveu de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, ha exposat que per l'entitat aquest deute és "il·legítim", ja que repercuteix sobre els ciutadans un import que beneficiava una empresa particular. En concret s'han cremat bitllets de 650 euros —que han batejat com a 'florentinos', amb referència a l'empresa de Florentino Pérez, ACS, màxima accionista d'Escal UGS, la promotora del Castor—. Aquesta és la xifra que, segons els càlculs més optimistes, costarà a cada consumidor els 1.350 milions d'euros que s'han pagat com a indemnització, repartits en 30 anys i amb interessos. Una quantitat que repercutirà en les factures dels usuaris de gas de l'estat espanyol.

Per la seva banda, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha fet memòria manifestant que, al principi, el magatzem de gas es considerava un problema local, mentre que ara ha passat a ser un problema europeu.

stats