SOCIETAT
Societat 06/06/2012

Cleries es compromet a portar el pacte nacional per eradicar la pobresa al Parlament abans de l'estiu

ERC i ICV-EUiA critiquen que es deixi el PIRMI en mans de la "sensibilitat social" del conseller Mena

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s'ha compromès davant del ple del Parlament a presentar, abans de l'estiu, el document de bases del pacte nacional per eradicar la pobresa. Un pacte que, segons el mateix conseller, busca el "consens" de totes les forces parlamentàries per prioritzar la solució a l'increment del risc de pobresa de les famílies a Catalunya.

Cleries no ha avançat quin serà el contingut de bases, però sí que ha explicat que un cop s'iniciï el debat parlamentari les accions que es proposin aniran acompanyades de partides concretes de recursos i d'un calendari per implementar el contingut del pla. El conseller ha remarcat que el pressupost que el Govern ha destinat a combatre la pobresa no s'ha retallat aquest 2012 i que, a més, s'han incrementat partides destinades, entre d'altres, a la protecció de la infància, a la col·laboració amb ajuntaments i consells comarcals i al suport dels centres oberts. El compromís de l'executiu amb les persones en risc de pobresa és "absolut".

Els grups parlamentaris d'ERC i d'ICV-EUiA, que han interpel·lat el conseller, no s'han mostrat tan satisfets amb l'actuació del Govern per lluitar contra la pobresa. Tant republicans com ecosocialistes han reclamat al conseller més "acció" i més "protecció" per a les persones en risc d'exclusió social. Les actuacions de la Generalitat sobre l'habitatge, l'alimentació, les beques menjador i la renda mínima d'inserció (PIRMI) han sigut les més qüestionades.

Pel que fa al PIRMI, tant ERC com ICV-EUiA han criticat que la conselleria d'Empresa i Ocupació passi a gestionar de manera íntegra aquesta prestació social. La principal font de la crítica ha sigut deixar en mans de la "sensibilitat social" del conseller Francesc Xavier Mena la gestió del PIRMI. Cleries ha justificat el canvi de la coordinació tècnica de la renda mínima d'inserció per guanyar eficiència en la gestió, i ha recordat que la responsabilitat sobre el PIRMI sempre l'han tingut les conselleries de Treball. Tot i això, ha assegurat que Benestar Social no es desentendrà del suport de les persones que percebin aquesta prestació.

stats