Societat 03/06/2016

Colau reduirà a la meitat les taules de terrasses a la Sagrada Família

Maria Ortega
2 min
BComú vol guanyar espai a l’entorn de la Sagrada Família.

BarcelonaGuanyar espai per al vianant a l’entorn de la Sagrada Família en detriment de les terrasses de bars i restaurants és l’objectiu que es marca l’Ajuntament de Barcelona amb la nova ordenació d’aquest espai, que ha fet encendre els ànims d’actors com el Gremi de Restauració i que es va presentar, conjuntament, amb altres ordenacions polèmiques com la de la rambla del Poblenou. La previsió és passar de les 193 taules de terrasses que hi ha actualment a l’entorn del temple de Gaudí a un màxim de 92 taules i 368 cadires.

Per aconseguir-ho, l’equip d’Ada Colau ha dissenyat una ordenació específica per a aquesta zona de l’Eixample que prohibeix ubicar terrasses a les voreres del perímetre del temple i als xamfrans dels quatre encreuaments corresponents. Es planteja, en canvi, una fórmula innovadora -que de moment s’aplicarà com a prova pilot- per guanyar espai per a taules i cadires a la calçada. Serà en deu plataformes desmuntables que es preveu ubicar al cordó d’estacionament dels carrers Marina i Sardenya per fer-hi cabre 30 taules i 120 cadires sense congestionar les voreres. Aquest espai es restarà a places d’aparcament, que són les que hi ha en els trams afectats. Està previst retirar-ne 29 de les 44 existents. La prova començarà amb quatre plataformes al carrer Marina i es durà a terme paral·lelament a la tramitació de l’ordenació amb l’objectiu de provar si funciona bé.

49 locals

A les plataformes hi haurà agrupacions de, com a mínim, dues taules i el màxim es determinarà per l’amplada de la mateixa plataforma. A la resta de l’àmbit de l’entorn de la Sagrada Família es permetran, en canvi, mòduls d’una taula i quatre cadires. Al carrer de Provença només s’admetran taules i cadires, i a la resta de l’àmbit també para-sols i jardineres entre la terrassa i la calçada. En aquest àmbit hi ha, actualment, 49 locals amb terrassa. La mesura s’encamina, com va informar ahir el consistori en un comunicat, a posar ordre en un àmbit en què no ha parat d’augmentar la pressió turística: 10 milions de persones visiten anualment l’entorn del temple. La comissió tècnica de terrasses va informar favorablement ahir sobre la proposta de distribució prèvia de les terrasses dels entorns de la Sagrada Família, i també les d’altres punts polèmics de la ciutat, com la rambla del Poblenou i el carrer Enric Granados.

El telèfon 010, gratuït

Ahir el govern de Colau va fer dos anuncis més: el telèfon d’atenció ciutadana 010 serà gratuït a partir del 2017 i comença a funcionar la primera comissaria conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. El quart tinent d’alcalde, Jaume Asens, va explicar que la gratuïtat del 010 era un dels compromisos recollits pel govern municipal al pla d’actuació municipal (PAM).

Pel que fa a la comissaria situada a la Barceloneta, acull l’Oficina Conjunta de Recepció de Denúncies i la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana.

stats