Societat 27/04/2018

Colau retira la votació sobre el nou contracte de la neteja per falta de suport

L'alcaldessa no ha trobat aliats per a la contracta de més dotació econòmica de l'Ajuntament

Maria Ortega
2 min
Colau retira la votació sobre el nou contracte de la neteja per manca de suports/ CÈLIA ATSET

BarcelonaL'equip de l'alcaldessa Ada Colau continua sense trobar aliats per tirar endavant la seva obra de govern. Si en l'últim ple els grups de l'oposició van tombar dos dels seus grans projectes, l'enllaç del tramvia per la Diagonal i la multiconsulta, el d'aquest divendres ha començat amb la notícia que el govern retirava de l'ordre del dia la votació sobre el nou contracte de la neteja. Colau no ha trobat aliats per garantir l'aprovació del contracte municipal de més envergadura –representa el 10% del pressupost– i amb una durada de vuit anys prorrogables a dos més.

El grup municipal del PDECat ja va demanar ahir a l'equip de l'alcaldessa que retirés el punt de la votació i es donés més temps per negociar. Es tracta d'una contracta que tradicionalment s'ha aprovat amb un ampli consens. Fins ara cap grup s'havia pronunciat a favor de la proposta del govern, que inclou la demanda a les empreses concessionàries de preparar els contenidors per incloure tecnologia com els sensors, per poder premiar els barcelonins que reciclen millor, i estipula també que tots els residus reciclables de plàstic podran anar al contenidor groc encara que no siguin envasos.

El PDECat, que ha sol·licitat dos mesos extres per continuar les converses amb el govern, demana que els plecs de la nova contracta garanteixin aspectes com que s'avança cap a una nova fiscalitat basada en la tributació per generació de residus i l'electrificació de la flota. Demana, en definitiva, més concreció.

El ple d'avui sí que donarà llum verda a la modificació urbanística necessària per al nou Camp Nou i tindrà una part monogràfica sobre el Raval, en què els grups reprovaran l'acció de Colau.

stats