Societat 12/11/2011

"Som una colla amb molta trempera"

Els Castellers del Poble-sec han presentat aquest dissabte el seu calendari per al 2012 amb la firma del director de cinema eròtic Conrad Son

Maria Ortega
2 min
Fotografia de grup

BarcelonaEra un dels secrets més ben guardats al barri barceloní del Poble-sec, i aquest dissabte la colla castellera del barri ha ensenyat totes les cartes amb la presentació pública del seu calendari eròtic dirigit per Conrad Son. "Som una colla amb molta trempera", ha confessat el president de l'entitat, Gerard Verdés, mentre darrere seu es començaven a projectar les primeres imatges de pinyes muntades sense roba o els pilars guarnits només amb una senyera. Verdés ha assegurat que la idea de despullar-se per a un calendari lliga molt "amb el caràcter canalla que ha caracteritzat des de sempre els Castellers del Poble-sec. La tria de les imatges s'ha fet, segons ha explicat Conrad Son, amb la voluntat que "la cultura popular no quedi apartada, com una cosa tancada, sinó que se'n parli", "que sigui divertida" i ha destacat la pluralitat de participants: "És un calendari amb homes i dones de diferents edats. Això el fa diferent dels que poden fer, per exemple, els Bombers".

El calendari és un recull tant d'imatges molt lligades al barri del Poble-sec, com ara el Molino o les Tres Xemeneies, com d'aspectes de la cultura catalana com la diada de Sant Jordi o l'Onze de setembre. "No volíem que fos un calendari eròtic més", ha concretat Conrad Son, que ha emfatitzat en la voluntat de lligar-lo al barri, al fet casteller i a la cultura catalana i, sobretot, al caràcter bandarra. Segons Quim Pérez, relacions públiques dels Castellers del Poble-sec, la idea respon a un triple objectiu. D'una banda, donar més visibilitat a la colla, de l'altra, funcionar d'impuls econòmic en una temporada "especialment difícil per la retallada de subvencions i la baixada del nombre d'actuacions comercials" i, finalment, "cohesionar més la colla i passar-ho bé". Això últim assegura que ja ho han aconseguit.

El calendari es comercialitzarà a diferents punts del Poble-sec i a través d'internet. A més, a partir de demà mateix, que la colla té una actuació important al carrer Blai del Poble-sec, es podrà adquirir a la paradeta que munten durant les diades. L'objectiu és distribuir-ne 2.000.

stats